KAMERE NA ŠKVERU: Video-nadzor za sigurnost u hercegnovskoj gradskoj luci

V.V.

07. 07. 2021. u 20:23

DRUGI tender koji je raspisala hercegnovska Agencija za gazdovanje lukom za nabavku opreme za monitoring i drugih pratećih sadržaja koji nedostaju da bi se obezbedila veća sigurnost u luci biće realizovan početkom septembra.

КАМЕРЕ НА ШКВЕРУ: Видео-надзор за сигурност у херцегновској градској луци

Foto Tanjug

Prema rečima direktora Agencije, Boža Ukropine, reč je o maloj modernoj hidrometeorološkoj stanici i opreme za kompletan monitoring.

 - Kancelariju ćemo opremiti novim kompjuterima. Završavanjem tendera do kraja septembra, nadam se uspešno, preuzećemo brigu o luci video nadzorom, odnosno sve ono što je do sada radila privatna firma za obezbeđenje imovine – objasnio je Ukropina.

Osim poboljšanja sigurnosti postavljanjem sigurnosnih kamera u luci Škver biće omogućene i značajne finansijske uštede.

 – Reč je o sigurnosti objekata i plovila koji su u samoj luci. Imaćemo kompletan nadzor u akvatorijumu gradske luke i na Šetalištu, gde svakodnevno imamo kršenje saobraćajnih propisa. To će značiti uštedu u sredstvima, jer kad plaćate svakog meseca, izdatak jednoj maloj agenciji je zaista bio veliki za fizičko obezbeđenje – objasnio je Ukropina.

Vrednost tendera je između 30 i 40 hiljada evra, a sredstva su obezbeđena iz IPA projekta "Regal Ports" koji se realizuje kroz prekograničnu saradnju malih luka Italije, Albanije i Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!