UČESNIK LITIJA TRAŽI AZIL U SRBIJI: Crnogorski policajci mu ugrožavaju bezbednost

Novosti online

18. 06. 2021. u 09:06

BJELOPOLjAC Siniša Vuković zatražio je azil u Srbiji, jer tvrdi da mu je ugrožena bezbednost od strane policijskih službenika.

УЧЕСНИК ЛИТИЈА ТРАЖИ АЗИЛ У СРБИЈИ: Црногорски полицајци му угрожавају безбедност

Foto: Fejsbuk

Vuković je uputio zahtev za azil, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova mu je saošteno da se za azil može prijaviti tako što nameru za azil stranac izražava na ulasku na teritoriju, nakon čega se izdaje potvrda o registraciji stranaca koji je izrazio nameru da podnese zahtev za azil. 

Vuković je pretučen u bjelopoljskom Centru bezbednosti zbog učešća u litijama, ali nakon toga osuđen je na novčanu kaznu od 550 evra. 

Tu odluku suda za prekršaje ukinuo je Viši sud za prekršaje i vratio na ponovni postupak. 

Presuda je pobijena zbog "nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i bitnih povreda zakona". 

Istovremeno, kao bespredmetna, odbijena je žalba policijskih službenika koji su tražili strožu kaznu - veći iznos novčane kazne ili zatvorsku kaznu. 

Imajući u vidu da je u obrazloženju prvostepenog rešenja, sud samo naveo dokaze koje je sproveo u prvostepenom postupku, kao ida odbranu okrivljenog nije prihvatio, navodeći da je ista ostala nedokazana i usmerena na olakšavanje prkršajno-pravnog položaja, budući da je opovrgnuta iskazima saslušanih svedoka kojima je poklonio punu veru, ta odluka nema razloga o odlučenim činjenicama, čime je povređena odredba zakona o prekršaju - navodi se u rešenju. 

Vuković navodi da se zbog svih problema više puta obraćao Upravi policije, unutrašnjoj kontroli, ministru policije Sergeju Sekuloviću i direktoru policije Zoranu Brđaninu. 

To je, tvrdi, činio više puta i doke je na čelu policije bio Veselin Veljović, koji mu je u više navrata u telefonskom razgovoru govorio "da će biti bezbedan" i da će policajci biti sankcionisani. Bjelopoljac ističe da su ga policajci Ivan Šutović, Danko Gogić i Miloš Radovićviše puta provocirali i pretili, zbog čega je izbegavao da izađe u grad.

Protiv pomoćnika komandira stanice Centra za bezbednost Ivana Šutovića, ranije je bio pokrenut postupak istražni postupak. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)