ODGOVORIO POSLANICIMA: Krivokapić - neću podneti ostavku na mesto premijera

Tanjug

17. 06. 2021. u 00:39

CRNOGORSKI premijer Zdravko Krivokapić izjavio je večeras da neće podneti ostavku na tu funkciju i pozvao poslanike da iniciraju njegovu smenu.

ОДГОВОРИО ПОСЛАНИЦИМА: Кривокапић - нећу поднети оставку на место премијера

Foto Novosti

Krivokapić je to rekao novinarima u holu Skupštine Crne Gore, nakon što je napustio zasedanje na kome se raspravljalo o njegovoj inicijativi za smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog njegovih stavova o Srebrenici.

On je dodao da je put jasan: "možete tražiti poverenje Vladi ili možete ići na nove izbore", prenosi RTCG.

Krivokapić je ocenio da je možda došlo vreme da Crna Gora bira, kako je naveo, najbolji put.

- Jedini put koji Crnu Goru može povesti u izvesniju budućnost je ono što rade žrtve, a to su članovi Vlade, na čijem sam ja, sticajem okolnosti, čelu- rekao je Krivokapić.

On je govoreći o inicijativi za smenu Leposavića rekao da je predložio "ono što je potpuno prirodno", a to je da traži izjašnjavanje o poverenju jednom ministru i da je po Ustavu ispoštovao proceduru. On je kritikovao i rešenja u Ustavu, jer, kako je kazao, misli da u drugim ustavima postoji drugačiji načini rešavanja tog problema. Na pitanje zašto nije sačekao Skupštinu za imenovanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), Krivokapić je rekao da je to uradio zato što je to još jedna opstrukcija.

- Mi smo blagovremeno uputili zahtev Skupštini da dostavi svoje mišljenje - naveo je Krivokapić.

Dodao je da je direktor ANB-a čovek svih građana i da je to što ga je on predložio drugo pitanje.

 -On treba da radi u interesu svih nas, ne mene kao premijera, ne bilo koje partije - poručio je Krivokapić.

Upitan zašto je Vlada dala agremane za deo ambasadora bez saglasnosti predsednika države Mila Đukanovića, Krivokapić je rekao da su uradili sve što je do njih.

On je naveo da su dva puta obavili konsultacije, da je to stav koji nije nigde napisan i naglasio da su želeli da pokažu dobru volju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)