STANKOVIĆ OTIŠAO, DRAŽEN BURIĆ VD VRHOVNOG: Promene u Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore

M. S.

10. 06. 2021. u 17:04

TUŽILAC u Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore, Dražen Burić, izabran je u četvrtak na sednici Tužilačkog saveta za novog vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca.

СТАНКОВИЋ ОТИШАО, ДРАЖЕН БУРИЋ ВД ВРХОВНОГ: Промене у Врховном државном тужилаштву Црне Горе

Foto: D. Milovanović

Burić je do sada bio zamenik v.d. VDT-a Ivice Stankovića, kome je Tužilački savet konstatovao prestanak funkcije jer je stekao uslove za starosnu penziju.

Burić će na ovoj funkciji biti do jeseni, kada će biti izabran novi Tužilački savet, u skladu sa nedavno donesenim ''tužilačkim zakonima''

Tužilačkom savetu stigle su ostavke tužilaca, koji su zbog ostvarivanja prava na starosnu penziju, odlučili da napuste tužilačku organizaciju.

Kako je Tužilački savet obaavešten, ostavke na funkcije su dostavili-osnovna državna tužilteljka u Podgorici Ljiljana Klikovac, specijalne tužiteljke Mira Samardžić i Stojanka Radović, viša tužiteljka iz Podgorice Suzana Milić, tužiteljka iz Ulcinja Feriha Muratović, tužiteljka Gorica Golubović, dogogodišnja čelnica Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama.

Tužilački savet je već konstatovao ostavke osnovnog državnog tužioca u Nikšiću Steva Šekarića i njegove koleginice Vesne Krivokapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)