"NEMA ČEGA SRPSKI NAROD DA SE STIDI": Vučurović o predlogu rezolucije o Srebrenici - mi smo pobednici i slobodarski narod

Novosti online

09. 06. 2021. u 15:28

POSLANIK Demokratskog fronta Jovan Vučurović je istakao da je Predlog rezolucije o Srebrenici provokacija kojom se želi satanizovati srpski narod i proglasiti genocidnim.

НЕМА ЧЕГА СРПСКИ НАРОД ДА СЕ СТИДИ: Вучуровић о предлогу резолуције о Сребреници - ми смо победници и слободарски народ

Foto: V. Kadić

On je istakao da poslanici DF neće glasati za ovu rezoluciju.

- Ona je direktno usmerena protiv srpskog naroda, ali je namenjena za dnevno političku upotrebu, jer oni koji stoje iza nje očigledno su više razmišljali o političkih poenima, nego o žrtvama, više su razmišljali o podizanju tenzija u društvu, a kako bi podigli svoje posrnule rejtinge. Mene interesuje osnovni cilj ovog teksta, a to je pokušaj satanizacije srpskog naroda - kazao je Vučurović.

On je kazao da je razočaran da danas nisu prisutni predstavnici Vlade.

- Mislim da je ovo važna tačka, jer je u samoj Vladi došlo do grkih riječi vezano za ovu temu. Bilo bi korektno da su došli, a posebno su trebali da dođu poslanici DPS-a, jer se i oni kriju upravo iza ovih tema. Naš klub neće glasati za ovu rezoluciju jer je svojevrsna provokacija i direktno je usmerena protiv srpskog naroda. Osuđujem ovaj zločin, ali očekujem da se osudi i zločin nad Srbima – naveo je, pored ostalog, on.

On je dodao da je ovu Rezoluciju predložila ona politika koja je poražena 30. avgusta 2020. godine, koja je poražena pre svega i zbog svog ekstremnog, fanatičnog, antisrpskog delovanja i antipravoslavlja. Zbog toga što je silom htela da menja istorijski, nacionalni, duhovni i kulturni identitet tradicionalne Crne Gore.

- Očigledno je da ta politika nije izvukla pouke iz toga poraza, pa će zbog ponovne eskalacije antisrpstva i ovakvih rezolucija ubedljivo biti poražena i na narednim izborima - rekao je Vučurović.

Takođe, rekao je da su ovakvi projekti napravljeni da se baš Srbi nateraju, nagovore, instruiraju da ovaj teški zločin i Srebrenici nazovu genocidom.

- Nema čega srpski narod da se stidi ili kaje ili nosi neki teret, mi smo pobednički i slobodarski narod, ali i narod koji je često bio na putu stradanja. I onda se pojave dušebrižnici koji kažu da se suočimo sa istinom. Naša istina su genocid u Jasenovcu, Prebilovci, Jadovno, Koristska jama, Velika, Piva, Zidani most, Oluja, Bljesak i mnogi drugi - jasan je Vučurović.

On zaključuje da nema niko u plenarnoj sali Skupštine da nije osudio zločin u Srebrenici, ali zato ima pola onih poslanika koje nije briga za zločine nad Srbima i koji to ne osuđuju, a ti isti su slali svoje predstavnike na proslavu zločinačke Oluje.

Pozvao je predlagače Rezolucije da povuku istu, jer ona nije nikakv akt pomirenja i ujedinjenja, već provokacija srpskog naroda.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki