KNEŽEVIĆ ZAKLJUČIO: Krivokapić izbegava potpisivanje Temeljnog ugovora

Tanjug

30. 05. 2021. u 10:20

ČLAN predsedništva crnogorske koalicije Demokratski front, Milan Knežević, osvrnuo se danas na poteze crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića pre, tokom i posle posete SPC u Beogradu, i ocenio da predsednik vlade Crne Gore očigledno izbegava da potpiše temeljni ugovor sa SPC.

КНЕЖЕВИЋ ЗАКЉУЧИО: Кривокапић избегава потписивање Темељног уговора

Foto N. Paraušić

- Svakom je jasno da se izbor vladike Joanikija za novog mitropolita crnogorsko-primorskog nije dovodio u pitanje. Ali postavlja se drugo pitanje koje glasi zašto premijer Krivokapić izbegava potpisivanje Temeljnog ugovora između države Crne Gore i SPC? Nas u Crnoj Gori to zabrinjava jer u tome vidimo da se ohrabruje crkveni separatizam. Eto, sada imamo ozbiljnu krizu koju je produkovao Krivokapić - izjavio je Knežević za TV Pink.

On je ocenio da je Krivokapićeva izjava uoči odlaska u Beograd da neko priprema aferu da bi ga proglasio izdajnikom i vinovnikom državnog udara, mogla da se očekuje.

- Oni koji ga bolje poznaju znaju da on funkcioniše u teorijama zavera, ali jedini koji je napravio aferu je on sam. On je u roku od 2 sata odustao od puta u Beograd, pa je onda odlučio da ipak ide, a kada je došao na razgovore u Patrijaršiju SPC u Beogradu odlučio je ipak da ne potpiše Temeljni ugovor - rekao je Knežević.

- Aferu je sam produkovao i izdao sve ono za šta smo se zalagali u Crnoj Gori. On, po svemu sudeći, očigledno ne želi da potpise Temeljni ugovor sa SPC - zaključio je član predsedništva Demokratskog fronta Milan Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)