SLOGA I JEDINSTVO SU NAM KAO HLEB I VAZDUH: Prva izjava mitropolita Joanikija nakon što je izabran na tron Sv Petra Cetinjskog

Tanjug

30. 05. 2021. u 09:03

POTPUNO sam se prepustio volji božijoj i očigledno da je božija volja preko arhijereja Srpske pravoslavne crkve ispunjena, kazao je mitropolit Joanikije, odgovarajući na pitanje da li je očekivao da upravo on bude izabran za naslednika mitropolita Amfilohija, prenose danas mediji u Crnoj Gori.

СЛОГА И ЈЕДИНСТВО СУ НАМ КАО ХЛЕБ И ВАЗДУХ: Прва изјава митрополита Јоаникија након што је изабран на трон Св Петра Цетињског

Foto: M.S.

Joanikije je u kratkoj izjavi za Dan naglasio da su nam sloga i jedinstvo potrebni “kao vazduh i hljeb i kao disanje”.

Novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije kazao je sinoć i da želi mir, sreću, slogu i svaki napredak Crnoj Gori. On je istakao da bez sloge i jedinstva ne možemo napred.

Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) odlučio je juče u Hramu Svetog Save u Beogradu da episkop budimljansko-nikšićki Joanikije bude novi mitropolit crnogorsko-primorski.

Joanikije je na toj poziciji nasledio pokojnog mitropolita Amfilohija, koji je preminuo 30. oktobra prošle godine od posledica korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju