ЗБОГ МОЈИХ ЋЕРКИ ПРИСТАЈЕМ НА СВЕ: Ђорђу Јоксимовићу из Крагујевца, на другом рочишту, суд наложио вештачење личности

М. ЛУКОВИЋ / М. МАРКОВИЋ

06. 05. 2021. у 07:30

ОЧАЈАН сам, али ћу због деце пристати на све. Моје ћерке већ постају свесне неправде која је нанета и њима и мени. Њима, посебно.

ЗБОГ МОЈИХ ЋЕРКИ ПРИСТАЈЕМ НА СВЕ: Ђорђу Јоксимовићу из Крагујевца, на другом рочишту, суд наложио вештачење личности

Фото М. Луковић

Захвалан сам свима, највишим државним институцијама којима сам предочио нашу агонију, али и њиховим хранитељима који су препознали моју патњу... И сви су нам помогли и подгрејали наду да ћемо се, као породица, коначно спојити. Одлука суда, на јучерашњем рочишту, а на предлог Центра за социјални рад, да се вештачи моја личност, јесте ме обесхрабрила, али само на тренутак. Дала ми је нову снагу да истрајем. Ја ћу због деце пристати на све.

КОРАК ДО СНА

ЗАСТУПНИК Ђорђа Јоксимовића, адвокат Александар Милићевић, каже за "Новости" да нико у овој заиста потресној судбини једног оца, не треба да лови своју златну рибицу. Његов корак од седам година је корак до сна. Сви добронамерни људи треба да буду на том путу. Да га не злоупотребљавају и не скрећу да оствари свој сан. А, његов је сан да му се врате деца.

Овако је, с видном горчином, говорио за "Новости" Ђорђе Јоксимовић, после одржаног другог рочишта у надлежном суду у Крагујевцу. Ново рочиште, по његовој тужби да му се врати родитељско право, одузето пре седам година на предлог крагујевачког Центра за социјални рад, заказано је за 3. јун. До тада би независна комисија вештака из Ниша требало да процени да ли је Ђорђе способан да брине о своје три ћерке. Најстарија сада има једанаест година, средња девет, а најмлађа непуних осам.

- Инсистирао сам на комисији из Београда, али, нисам сигуран да ће то бити и усвојено - каже нам Ђорђе.

- Сад, док са вама разговарам, све у мени кључа. Није ми ни битно која ће комисија процењивати моју способност. Мени је најбитније како ћу, данас, кад принцезе стигну тати на рођендан, а пуним педесету, да им кажем: време је да се вратите хранитељима. Велики су то потреси за нас. Оне су свесне свега. Провели смо заједно и васкршње празнике. Оне су саме намештале своје собице. Уселиле књиге, играчке. Шарале васкршња јаја, биле су срећне. И веровале су да ће данас овде и остати. Шта ћу ја ако оне, данас, не желе да се врате. А, већ су и у Центру за социјални рад изразиле жељу да се врате оцу. Коме ја то да објасним? Коме да приближим ову нашу заједничку патњу?

ИСПРИЧАЋУ КАД БУДЕ ВРЕМЕ

ЂОРЂЕ Јоксимовић неће да говори ни о томе зашто "добротвори", који су му обећали кров над главом из кога је недавно морао да се исели, нису исплатили договорену суму за купљену кућу, а прославили су се на његовој потресној судбини.

- Испричаћу о томе, када буде време. Сада је најважнија борба за моју децу.

Ђорђе Јоксимовић више пута је поновио да још има снаге да истраје. У првом сату после рочишта, када се надао да ће му деца бити враћена, замолио нас је да му оставимо неколико тренутака да размисли куда и како даље.

- Идем према парку, схватите не желим да видим никог. Никога да чујем. Седам година траје ова моја борба...

Када смо га поново позвали, глас ојађеног човека звучао је другачије:

- Непун сат ми је остало до почетка часа у школи родитељства. То је налог Центра да прођем и кроз ту наставу. Све ћу издржати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)