НАШИ ЏЕМОВИ СА ВИШЕ ВОЋА: Чуваркућа - драгоцена подршка и доказ правог квалитета производа Вртлара

Ј. Су. - С. Б.

29. 10. 2020. у 10:44

НАШИ ЏЕМОВИ СА ВИШЕ ВОЋА: Чуваркућа - драгоцена подршка и доказ правог квалитета производа Вртлара

Фото промо

СОКОВИ од парадајза, броколија и јабуке, ајвар и пекмези "Вртлара" из Малог Иђоша окитили су се жигом "Чуваркућа". Доказ да су домаћи и квалитетни стекла су три укуса парадајз сока - љути, благи и са целером, два сока од броколија и јабуке у сланој и слаткој варијанти. И љути и благи ајвар од печене паприке, као и пекмези од шљиве, кајсије, малине, смокве и јагоде. Све је то део пројекта "Стварано у Србији" Привредне коморе Србије.

У "Вртлару" истичу да је ово најдрагоценија потврда квалитета производа и подршка за мале произвођаче у прехрамбеној индустрији. Захваљујући овом жигу, производи, који су одличног квалитета, прављени по традиционалној рецептури уз модерне технологије и од домаћих сировина, биће видљивији потрошачима који умеју да препознају и награде добар квалитет.

- Ми смо мали произвођачи домаћих прехрамбених производа изузетног квалитета, по којима је Србија позната - каже Бранислав Секулић, власник "Вртлара". - Сви наши производи су без конзерванса, адитива и других додатака и спадају у категорију здраве хране. Сокови од броколија и јабуке садрже 51 одсто броколија и 49 одсто мутног сока од јабуке. Наши џемови имају највиши садржај воћа, од 65 до 85 процената. Ајвар се припрема од 100 одсто печених паприка, које се ручно гуле и припремају у сунцокретовом уљу, док се сок од парадајза припрема од пасираног парадајза, а његов квалитет су препознали чак и потрошачи у Америци.

Ова породична компанија, која је започела пословање од једног пластеника, данас сарађује са око 30 коопераната у околини Малог Иђоша. Њихови производи су присутни на 12 тржишта Европе и света. Ипак, како кажу, најважнија им је видљивост, присуство и конкурентност на домаћем тржишту.

Фото промо

- Изузетно нам је важно да наш производ заиста буде другачије обележен и самим тим препознатљив на полицама трговинских ланаца у односу на друге производе - објашњава Секулић. - Свако скретање пажње и додатна видљивост су добродошли. У компанији стално осмишљавамо нове производе са којима ће у наредном периоду, након завршеног тестирања, конкурисати за жиг "Чуваркућа". Нашу сарадњу са кооперантима одликују континуитет и фер пословање.

Ту су и млади пољопривредници, од којих откупљују сировину по фер условима. "Вртлари" гарантују извесност пословања и цену.

- Заузврат добијамо врхунски квалитет сировина за наше производе и континуитет у производњи - објашњава Секулић. - Покретање овакве акције је порука малим произвођачима да нису сами. У Србији је настала нова генерација младих привредника и предузетника, који су повезали модерну технологију и традиционалну рецептуру и на тржиште изнедрили производе одличног квалитета којима је оваква подршка, у виду жига "Чуваркућа", изузетно значајна.

 

Фото промо

ПОДРШКА КОМПАНИЈЕ ДМ

Као предузетници, важно нам је да иновирамо нашу понуду новим произво­дима, а свака подршка у тој области нам драгоцена - истиче Бранислав Секулић, власник "Вртлара". - Због тога ­смо се прикључили "дм Инкубатору", пројекту који је реализовала компанија дм, у сарадњи са USAID Пројектом за кон­курентну привреду, Развојном агенцијом Србије и Националним удружењем за развој органске производње Serbia Orga­nica. Кроз тај пројекат смо са тимом ода­браних технолога и маркетиншких струч­њака развили нове производе којих нема на нашем тржишту, а резултат ове креа­тивне сарадње је нови сок од броколија и јабуке, који ће бити доступан у два укуса - слатки и слани и који се налази на полицама свих "дм дрогерија". Веома смо захвални на свеобухватној подршци коју нам и данас пружа компанија дм, која је између осталог, покрила трошкове пријаве и коришћења жуга „Чуваркућа“ за наше производе из „дм Инкубатора“.

ОДЛИЧНА САРАДЊА

ПРИВРЕДНА комора Србије, као и Регионална комора Јужнобачког округа, од оснивања компаније 2016. године, била нам је узоран партнер у сарадњи - напомиње Бранислав Секулић. - Учешће на сајмовима, међународним пројектима и другим активностима у организацији ПКС било нам је од велике помоћи у промоцији наших производа, проналажењу пословних партнера и ширењу пословања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)