ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА - Вучић из Прага: Поносан сам што више од пет месеци немамо ниједно мафијашко убиство у Србији (ВИДЕО)

Novosti online

19. 05. 2021. у 14:11

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић борави у дводневној посети Чешкој, где се данас састао са премијером Андрејом Бабишем.

ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА - Вучић из Прага: Поносан сам што више од пет месеци немамо ниједно мафијашко убиство у Србији (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин


Председник се, после састанка, обратио медијима:

Председник Вучић је рекао да је тема разговора у Прагу био и дијалог између Београд и Приштине.

Председник је изјавио да је спреман, уколико буде слободан одређеног дана, да се састане у Бриселу са премијером привремених приштинских иституција Аљбином Куртијем.

- Ако ми буде слободан дан када закажу разговор, ја ћу ићи. Увек сам спреман, нећемо терати инат. Суштина је да сачувамо мир и стабилност - рекао је Вучић.

Вучић је, коментаришући случај прислушкивања њега и његове породице, рекао да ће ићи у затвор само они за које се докаже да су криви.

Вучић је рекао да свако има право да се бави чиме хоће, и додао да они који прокламују да је све дозвољено против његове породице, не чине, како каже, услугу никоме.

Председник је изјавио да су нетачне тврдње бившег потпредседника ФК Партизан Владимира Вулетића да је председников син, Данило, власник ФК "Рад".

-Човек који је побегао са детектора лажи да би се утврдило да ли је педофил или није је саопштио да ми је син власник Рада и како хоће да се меша у Партизанову трибину. Он чак ни не навија за Патизан, нити га интересује тај клуб, а не да није власник Рада, ја не знам ни да ли постоји власник - рекао је Вучић.

- Шта да радите. То вам само говори да не знају више шта ће - прокоментарисао је председник.

-Ја ћу гурати политику рада - додао је.

Фото: Принтскрин

 


"Добри разговори са Бабишем, Чеси заинтересовани за српске бање"

Вучић је изјавио да је са премијером Чешке Андрејем Бабишем имао добре разговоре.

- Имали смо добре разговоре. Разговарали смо са представницима више чешких компанија и бизнисмена, и верујем да ћемо направити још боље резултате - рекао је.

Он је изразио наду да би за две године трговинска размена две земље могла да буде већа од 1,5 милијарди евра.

- Србија већ има суфицит са Чешком. То никада нисмо имали у историји, до 2019. године - рекао је Вучић.

Са Бабишем је разговарао, како каже, о свему, од вакцинације до подршке у Европском Савету, као и о инвестицијама.

Председник је рекао да су чешке компаније које се баве бањама веома заинтересоване за неколико наших бања, посебно за једну.

- Представили су нама пројекте које хоће да раде у Београду. Кренућемо да разговарамо о свему томе. Марина Дорћол ће да буде у зеленилу. Не знате како ће Славија да изгледа. Знам да Деки Станковић нешто ради и сигуран сам да ће Славија заједно са Немањином и генералштабом бити нешто посебно - рекао је Вучић.


О криминалној групи Вељка Беливука

- Поносан сам на чињеницу да претходних пет месеци немамо ниједно мафијашко убиство. Београд је био најмирнији град ако не у свету, онда у Европи- каже Вучић.
- Потребне су нам сигурне улице свих наших градова - додао је председник.

О извозу вина

- Верујем да ћемо после Румуније, и у Чешкој наћи значајно место за извоз наших вина- рекао је Вучић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)