ЦИЉ ЈЕ ДА СВИ УЧЕСТВУЈУ НА ИЗБОРИМА: Крајњи рок за завршетак међустраначког дијалога шест месеци пре избора

Танјуг

19. 05. 2021. у 11:57

КРАЈЊИ рок за завршетак међустраначког дијалога који има за циљ да побољша изборне услове, јесте шест месеци пре избора, изјавио је данас председник Скупштине Србије Ивица Дачић.

ЦИЉ ЈЕ ДА СВИ УЧЕСТВУЈУ НА ИЗБОРИМА: Крајњи рок за завршетак међустраначког дијалога шест месеци пре избора

Фото Д. Миловановић

Он је за ТВ Пинк рекао да је то договорено на јучерашњем првом састанку радне групе без присуства странаца, који је, како је оценио, протекао у доброј и конструктивној атмосфери.

Дачић каже да је разговарано о неколико тема које ће се следећег уторка продубити, када се, каже, могу очекивати и прве одлуке по питању сређивања бирачког списка.

Поручио је да ће се на тим састанцима водити дијалог о унапређењу изборног процеса, пријављивању изборних листа и кандидата, контроле изборног процеса, али и о медијима, финансирању кампање...

- Договор је да пробамо да се усагласимо до крајњег рока, који је шест месеци пре избора. Циљ је да се обезбеди да сви учествују на изборима и што се тиче ове трасе дијалога она иде веома добро - рекао је Дачић.

Радну групу чини 10 чланова, три из власти и седам из опозиције.

Јучерашњем састанку присуствовали су председник Скупштине Србије Ивица Дачић, функционери СНС Александар Мартиновић и Дејан Ђурђевић, а из опозиције председник ДСС Милош Јовановић, председник ПОКС Жика Гојковић, представница Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски, заменик председника СРС Алексанадар Шешељ, лидер Двери Бошко Обрадовић, председник ДЈБ Саша Радуловић и председник Здраве Србије Милан Стаматовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)