ВУЧИЋ НАКОН САМИТА У СЛОВЕНИЈИ: Србија се одувек залаже за принцип поштовања немењања граница признатих од стране УН

Novosti online

17. 05. 2021. у 14:31

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је након пленарног састанка на коме су учествовали лидери Западног Балкана у Словенији, да је најважније да постоји концезус да се цео регион налази на европском путу и да треба заједнички да радимо.

ВУЧИЋ НАКОН САМИТА У СЛОВЕНИЈИ: Србија се одувек залаже за принцип поштовања немењања граница признатих од стране УН

Фото: Принтскрин

- Добар састанак и оно што је најважније и око чега постоји консензус јесте да се цео регион налази на европском путу и да би требало заједнички да радимо. Много тога доброг има у закључцима, а да ли смо могли око свега да се договоримо, наравно да нисмо. Ми смо подржали намере и жеље других на Западном Балкану за отварањем датума за преговоре и визном либерализацијом. Било је много ствари око којих нисмо сагласни, једно од питања које је било кључно је питање промена граница. Србија се одувек залаже за принцип поштовања немењања граница признатих од стране Уједињених нација. Ми желимо добре односе са свима, али не сматрамо да треба да подилазимо било коме. Важно је да показујемо поштовање једни према другима и да регионално сарађујемо - саопштио је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ivana

17.05.2021. 20:55

Srbija samo želi da ostane pri stavu UN, da se granice ne menjaju ali da KiM ostane u sastavu Srbije, za to se zalaže predsednik Vučić. Zalaže se da UNMIK i KFOR ostanu na KiM kako bi zaštitili narod.