ОДБИО САМ АМЕРИЧКИ ПРИТИСАК: Вучић - Успео сам да сачувам границе Србије, понашао сам се онако како се нико пре мене није понашао

Novosti online

14. 05. 2021. у 23:11

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је у Вашингтону одбио амерички притисак по питању КиМ и одбранио државу Србију, као и да је поносан на то.

ОДБИО САМ АМЕРИЧКИ ПРИТИСАК: Вучић - Успео сам да сачувам границе Србије, понашао сам се онако како се нико пре мене није понашао

Фото: Принтскрин

Вучић је у емисији Прва тема на ТВ Прва рекао да је у Вашингтону када су му понудили обострано признање рекао, "жао ми је што морам да вам покварим журку, али Србија неће у томе да учествује", а како каже, била је потребна велика храброст за то.

Он је то рекао на питање да прокоментарише то што је израелски амбасадор рекао да је Израел то урадио под америчким притиском.

- Сачувао сам и КиМ и Србију и понашао се онако ако се нико пре мене није понашао, из бивше власти су се плашили своје сенке, нису смели да спомену ни Олују, а ми је облежавамо као тешки злочин и прогон против нашег народа.

А поводом тога што је израелски амбасадор рекао да је признање Косова од стране Израела урађено уз неку врсту сагласности Србије, па се исправио да је говорио о два споразума и рекао да Србија није признала Косово, Вучић је рекао да је Никола Селаковић био у праву када је рекао да је његова изјава била безобразлук.

Како је рекао Вучић, амбасадор Израела је рекао - да је Србија заједно са Косовом учествовала у томе, што је нетачно.

- У мом потпису нигде се не спомиње признање Косова од стране Израела, јер сам ја то одбио. Лично сам у лице рекао, ево донео сам споразуме, овде мој потпис се нигде не спомиње - на признање Израела, јер ја нисам дао да то буде, па је промењено.

Рекао сам Нетањахуу да постоје две понуде из САД - једна је она коју Американци подржавају, а то је да га Косово призна Израел и да пребаци своју амбасаду у Јерусалим, а друга је била понуда Србије да Косово не признају и да у том случају да Србија пребаци амбасаду у Јерусалим. И то сам рекао свега седам дана после понуде у директном телефонском разговору и имам комплетну службену белешку о томе", рекао је Вучић.

Додао је да после није био баш одушевљен потезом Изреала.

- Поносан сам што сам у најтежим околностима успео да одолим свим притисцима и да им у лице кажем све што мислим и да одбраним државу Србију - нагласио је Вучић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (7)

Sofija

14.05.2021. 23:35

Косово и Метохија је колевка наше културе и баштине ,Свака част преседаник који се бори за интреса свог народа и државе