ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Србија инсистира да се поштују границе утврђене одлуком УН

Танјуг

14. 05. 2021. у 12:19

СРБИЈА подржава искључиво принцип непроменљивости граница у складу са одлуком Уједињених нација и све друго разумемо као наметање нечије воље, поручио је данас председник Александар Вучић.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Србија инсистира да се поштују границе утврђене одлуком УН

Фото: Принтскрин

Вучић је то рекао поводом новинарског питање председнику Словеније Боруту Пахору да прецизира шта је мислио када је јуче у Приштини рекао да се залаже на непроменљивост граница на Западном Балкану.

Реч је, рекао је Вучић, о најтежем питању посебо за оне државе које су признале косовску незавиност, и додао да је о томе отворено разговарао са Пахором.

- Нећу ништа да сакријем од оног што сам рекао. Ми имамо другачији поглед у односу на косовску независност. Када чујем да нема промене граница како каже Пахор без сукоба, сагласан сам, и то треба да буде јасно онима који су производили сукобе и хтели да мењају границе Србије - поручио је Вучић.

Србија, истакао је, инсистира да се поштују границе земаља утврђене одлуком Уједињених нација и да је став Србије да се границе не мењају и да је то случај био одувек и сада.

- Ако је и сада тако онда то Србија подржава - истакао је он и додао да га међутим плаши да је на делу нешто друго што има везе са ''бруталним лициемерјем западних сила који немају принципе или имају принципе по потреби''.

Вучић је упитао када су западне силе почеле да примењују тај принцип о непромењивости граница 90. те или 91. касније или 2021., пошто се, како је навео, тада мењали границе државе Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)