ЖЕСТОК СУКОБ НА ТВ ПРВА: Израелски и палестински амбасадор у "клинчу" - Питајте га где му је рођен отац!

Novosti online

12. 05. 2021. у 09:01

ИЗРАЕЛСКИ и палестински амбасадори у Србији сукобили ставове у Јутарњем програму ТВ Прва у јеку ескалације сукоба у појасу Газе.

ЖЕСТОК СУКОБ НА ТВ ПРВА: Израелски и палестински амбасадор у клинчу - Питајте га где му је рођен отац!

Фото: Принтскрин ТВ Прва

Подсетимо, већ више од 48 сати трају сукоби Палестинаца и Израелаца, који су ескалирали у веома озбилајн сукоб због ког је сазвана и Хитна седница Савета безбедности УН. Ракете лете са обе стране и погађају циљеве, а страдају и цивили.

Палестински амбасадор у Србији Мохамед Набхан који је први имао прилику да коментарише али ипокуша да објасни шта се дешава у појасу газе, с његовог становишта, рекао је да је реч о томе да се једна огромна сила окомила на недужан народ и ненаоружане људе.

- То није праведна компарација. Израел, који је моћан и има најмодерније оружје је с једне стране, а људи који имају примитивно наоружање је с друге - рекао је он.

То није борба о две једнаке ствари и тај сукоб није почео у Јеруисалиму пре два дана, каже Набхан и додаје да је тај сукоб почео много, много раније.

- Питајте и амбасадора Израела, где му је рођен отац. Ја сам рођен '47 у Ракишју који је познато место. А амбасадор? Његов отац је дошао тамо и истерао моју породицу и мене и узео нам кућу. То се сваки дан дешава, а дешава се и дан данас. Дошли су људи из белог света и истерују људе из својих огњишта - рекао је палестински амбасадор.

Амбасадор Израела, с друге стране, има потпуно другачији став и каже да то није тачно.

- Хамас је проблем, то је терористичка организација, која је противник и Палестинцима. Они и њих малтреторају и чине двоструги злочин - рекао је израелски амбасадор у Србији.

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)