ИЗБАЦИЛИ И СРБЕ И ДРЖАВУ: Посланик Ненад Митровић (СНС) о формирању власти у Прешеву

Ј. С.

12. 05. 2021. у 10:10

НОВА коалиција у Прешеву, која је спојила странке које немају чак ни сличне програме, уназађује успостављање добрих односа Срба и Албанаца и успорава економски развој читавог краја.

ИЗБАЦИЛИ И СРБЕ И ДРЖАВУ: Посланик Ненад Митровић (СНС) о формирању власти у Прешеву

Архива

А већ на првој седници, која се одвијала искључиво на албанском језику, без превода за два одборника српске листе, јасно је послата порука да се из целе приче искључује држава.

То за "Новости" каже Ненад Митровић (СНС), народни посланик из Бујановца, коментаришући формирање савеза албанских партија које су преузеле власт у Прешеву

- Присилно уједињена политичка опција имала је један задатак: да уклони Србе из власти, као и странку Шћиприма Арифија, досадашњег председника општине. А он се понашао као председник општине у Србији, који је спреман да сарађује са руководством државе на добробит становника.

Митровић додаје да није искључено да се све поново ради по инструкцијама из Тиране, која албанским представницима са југа централне Србије манипулише и позива их на међусобно јединство:

- Пројекат свеалбанске коалиције изгубио је смисао, с обзиром на то да је једна албанска партија у Бујановцу напустила коалицију, а сада се и она која је добила највеће поверење грађана у Прешеву по сваку цену искључује из власти.

Евентуални улазак два српска одборника у владајућу коалицију Митровић не види као немогућ, али мисли да се о тој варијанти говори само у смислу некакве уцене и реципроцитета са Медвеђом, где Албанци желе да буду у власти.

- Ако је бивши председник општине Арифи окарактерисан као "продужена рука" Вучића, онда је нова председница продужена рука Шаипа Камберија, чији су политички ставови потпуно јасни - каже Митровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)