ВАЖНИ САСТАНЦИ ЗА СРБИЈУ: Вучић путује у Праг, премијерка Брнабић у Брисел

Танјуг

11. 05. 2021. у 15:51

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић представљаће Србију на вечери лидера Западног Балкана коју ће 18. маја организовати шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ, сазнаје Танјуг у Бриселу.

ВАЖНИ САСТАНЦИ ЗА СРБИЈУ: Вучић путује у Праг, премијерка Брнабић у Брисел

Фото: Н. Скендерија

- Позивнице су послате, списак званица објавићено током следеће недеље - наводе у Борељовом кабинету.

Истог дана председник Србије Александар Вучић наћиће се у дводневној радној посети Прагу, сазнаје Танјуг.

Већ традиционална вечера шест лидера Западног Балкана са шефом дипломатије ЕУ за циљ има преглед целокупне политичка ситуација на Западном Балкану.

Овога пута најављена је и геополитичка расправа највишим званичницима из региона. али и иницијатива Брисела за вцећим ангажманом ЕУ у региону.

- Регион је део проблема, али и део решења. Морамо да га сагледам из геополитичког угла и то ћемо урдити и следеће недеље са, надам се, свим лидерима са Западног Балкана - поручио је Борељ.

Шеф дипломатије ЕУ је за јун најавио још једну расправу у Савету ЕУ о Западном Балкану у светлу предлога о већем ангажаману ЕУ у региону.

- Сада је тренутак да искористимо моментум да се више ангажујемо са регионом - поручио је Борељ.

Он закључује да су се министри спољних послова ЕУ током јучерашње стратешке дебате о Запдном Балкану сложили у оцени да ”регион има специјалну улогу у Европи и за Европу”

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (49)

Jovana

11.05.2021. 22:17

Састанци у Бриселу и Прагу су још један вид непрекидне борбе највиших представника Србије , за адекватно представљање Србије у свету , напредак и просперитет Србије и њених грађана!