ФОТОГРАФИЈЕ ФИЛИПА ПОНСЕА: Изложба у Галерији Француског института у Београду

В.В.С.

11. 05. 2021. у 14:28

ИЗЛОЖБА радова "Vanishing point" француског фотографа Филипа Понсеа(1963-2015) биће отворена 11. маја у 18 часова у галерији Француског института у Београду (Змај јовина 11), као део актуелног издања манифестације Београдски месец фотографије (Belgrade Photo Month) која се одржава на више локација у Београду - сопштавају организатори.

ФОТОГРАФИЈЕ ФИЛИПА ПОНСЕА: Изложба у Галерији Француског института у Београду

КомункАрт

После отварања, посетиоци ће моћи да посећују изложбу од понедељка до петка, до 22. маја. Изложбу је припремио Оливије Гаде и одржава се у сарадњи са Француским институтом у Србији.

Филип Понсе се професионално бавио фотографијом и упоредо студирао филозофију у класи Жана-Мориса Моноајеа, професора на Collge de France. Он је 1998. године освојио награду Agfa European Portrait Award и његове фотографске радове објавили су Ditions cent pages, Le Monde, Qantara(часопис Института арапског света у Паризу). Његова дела увршћена су у колекције Народне библиотеке Француске. Смисао Понсеових фотографија је дискретан, из којег извиру бројне приче, тонови и покрети: варијације, прелудијуми и фуге.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)