ВУЧИЋЕВА СНАЖНА ПОРУКА НА ДАН ПОБЕДЕ: "Хрвати цвећем дочекивали Хитлера, сад од Срба хоће да праве џелате"

Новости онлајн

09. 05. 2021. у 21:22

СВЕЧАНА академија поводом Дана победе над фашизмом одржана је вечерас у Народном позоришту, у присуству председника Србије Александра Вучића.

ВУЧИЋЕВА СНАЖНА ПОРУКА НА ДАН ПОБЕДЕ: Хрвати цвећем дочекивали Хитлера, сад од Срба хоће да праве џелате

Фото: Принтсцреен

Председник је подсетио на многа места страдања српског народа за време ИИ светског рата, али је рекао да је немогуће набројати сва и да не жели да говори о броју убијених. Он је подсетио и на покатоличавање и протеривање српског народа.

Током свог обраћања председник Вучић је подсетио и на дочек Хитлерове војске у Загребу.

- Нећемо да пристанемо посебно на врсту понижења у региону, посебно од оних који су цвећем дочекивали хитлерову војску, а сад од Срба хоће да праве џелате, и да су Срби криви јер су се супротставили усташама. Али Срби неће да ћуте и да им се додворавају.

- Поносан сам што чувамо мир, али и говоримо истину и храбро и достојанствено чувамо сећање. А то значи можете да вређате српски народ и сваког од нас, али као председник нећу дати да вређате јасеновачке и глинске жртве. Бићу још дрскији и безобразнији, пробудио се слободарски дух, а о томе ће учити будућа покољења - истакао је председник. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (22)

Ivana

09.05.2021. 23:09

Niko nikada neće praviti od Srbije bananu državu, Srbija će znati da se odbran. Aleksandra Vučića za doživotnog predsednika, jedini koji želi da sačuva mir i stabilnost, i koji želi da pošteno radi za interese naroda i države.

Srbijo Zuta kuco

11.05.2021. 07:28

Sto vise ucim o istoriji Austrije pa kasnije Austrougarske postaje mi jasno da koristimo pogresne termine. U Austriji je postojala Kraljevina Hrvatska (Zagreb sa okolicom) sa svojim jezikom (cakavski koji govore Dudek i Regica), Vojna krajina, Kraljevina Slavonija i Kraljevina Dalmacija. Nisu oni Hrvati nego katolici, Srbi.