СКАНДАЛ У РЕГИОНУ: Комшић и медији у БиХ осули срамну паљбу по Хандкеу, Кустурици и Баздуљу

Новости онлине

09. 05. 2021. у 14:05

НА босанскохерцеговачком порталу Klix.ba освануо је текст пун мржње и зависти због недавног сусрета три великана, нобеловца Петера Хандкеа, Емира Кустурице и Мухарема Баздуља.

СКАНДАЛ У РЕГИОНУ: Комшић и медији у БиХ осули срамну паљбу по Хандкеу, Кустурици и Баздуљу

Фото: Твитер@blentostamin_

Наиме, у јавности се појавио снимак забаве из Вишеграда коју је Емир Кустурица приредио за Ханкеа, те су медији у БиХ искористили прилику да великог књижевника и нобеловца из зависти назову "негатором геноцида." Посебно згражавање, како пише сарајевски портал Клиx.ба, бошњачког дела јавности изазвала је чињеница да је на забави био и колумниста Ослобођења Мухарем Баздуљ.

На снимку забаве, видљиво је да се екипа добро забавља уз музику. На репертоару је био и репертоар Халида Бешлића, а Баздуљ у једном моменту и грли писца.

Завист иде до те мере да је главна уредница Ослобођења, упутила је извињење читатељима због тога што се у друштву Хандкеа нашао Баздуљ.

- С обзиром на велики интерес изазван емитирањем приватне забаве у част Петера Хандкеа, на којој је учествовао и један од сарадника Ослобођења, желим рећи да ми је заиста жао што су се узнемирили и осетили повређеним наши читатаоци- навела је Селимбеговић.

На вест о овом срамно је реаговао и Жељко Комшић на свом фејсбук налогу:

-Подврискивање четника Емира Кустурице и Мухарема Баздуља са глорификатором геноцида Петером Хандкеом, најбољи је доказ како у коначници завршава дијалог са људима који не уважавају никакве чињенице навео је Комшић на Фејсбуку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (6)

normalno

09.05.2021. 16:53

Zar su četnici u drugom svjetskom ratu bili na strani pobjednika nemaju šta slaviti hrvati su i stvorili jugoslaviju nemojte zaboraviti da je na čelu partizanskog pokreta bio josip broz koji je hrvat a i u partizanima je bilo najviše hrvata samo smo se zeznuli mislili smo civilizirati srpske čobane ali ne ide o tom potom mi smo za vas srbe uvijek bili super teška kategorija