МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ: Србији није дозвољено што и другима

Танјуг

09. 05. 2021. у 09:37

МИНИСТАР спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас да је интерес Србије јасан, а то је искључиво мир.

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ: Србији није дозвољено што и другима

ФОТО; Принтскрин / Тв Пинк

Селаковић је рекао да Србија има интерес и да Србија и Српска не дозволе да буду изоловане, већ саставни део света, али да не треба да не гајимо илузију да постоји међународно право, које је, како каже, сахрањено.

- Морамо да схватимо да Србији није дозвољено оно што је дозвољено другима - рекао је Селаковић гостујући на тв Пинк.

Говорећи о идејама промена граница, Селаковић је казао да, ако неко "гаји идеје" о непроменљивости граница, то су Србија и њено руководство, али да неки нису спремни да цене аргумент међународног права.

Шеф дипломатије је оценио да се сада толико прича о наводном геноциду Србије, јер се из више центара уједињено делује према Србији из једног разлога - а то је што им смета привредни и сваки други развој Србије који, каже, не може ни са чим да се пореди.

- Када одете у друге земље овај успех под Вучићем је велики. Само питајте наше људе из дијаспоре како је у земљама у којима живе и колико су поносни на своју Србију - рекао је Селаковић и додао да је њихов главни проблем то што Вучић није ни Милошевић ни досовац, и што другачије приступа проблемима.

Говорећи о односима са Хрватском, Селаковић је подсетио да је Србија доста тога прећутала Хрватској када је приступала ЕУ, у складу са договором да они подрже улазак Србије у ЕУ.

- Сада имате ту врсту лицемерја да нам они држе предавања о питању несталих лица. Ми имамо заједнички интерес, немојте нам пребацивати то. Немојте нам држати придике о логорима, ви који нисте рашчистили ствари од пре 80 година - рекао је Селаковић.

Према његовим речима, Србија треба да гради културу сећања на злочине који су се догодили над српским народом.

- Наши преци су мислили да су ти што су починили злочине 1918. радили то зато што су морали, али 23 године касније то се поновило, јер о томе нису говорили отворено. Наша обавеза према нашој деци је да о томе говоримо - рекао је Селаковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)