У КОНЧУЉУ РАСТУ ТЕНЗИЈЕ ЗБОГ ЗАСТАВА: На југу Србије Албанци поново подижу политичку температуру у "споменичком сукобу"

Ј. С.

08. 05. 2021. у 19:46

Непознате особе скинуле су у петак заставу Албаније са споменика погинулом борцу тзв. Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе (ОВПБМ) Фатмиру Ибишију у селу Кончуљу и поставили заставу Србије. Након тога је скинута српска застава са јарбола и постављена застава Албаније.

У КОНЧУЉУ РАСТУ ТЕНЗИЈЕ ЗБОГ ЗАСТАВА: На југу Србије Албанци поново подижу политичку температуру у споменичком сукобу

Тек треба да се утврди ко је чије заставе спуштао и дизао / Фото bujanovac.net

Поводом овог инцидента нису се оглашавали ни полиција ни тужилаштво, а председник Националног савета Албанаца Рагми Мустафа написао је на фејсбук-профилу да је реч о провокацији на коју његови сународници не би требало да наседају и позвао на мир.

Реакције врха државе поводом изградње Меморијала у Великом Трновцу и случај у Кончуљу само су показатељи доминантне климе у Србији усмерене посебно против Албанаца - каже Мустафа.

Поводом овог догађаја реаговали су и други политички представници Албанаца, углавном пуни осуда и карактеришући целу ситуацију као провокацију. Наводно је заставу Албаније вратио Шћиприм Муслију, потпредседник општине Бујановац и објавио видео на "Фејсбуку", који је убрзо скинуо.

Ненад Митровић, народни посланик из Бујановца каже, за "Новости", да Албанци сталним инцидентима желе да испровоцирају Србију. Он каже да заменик председника општине Шћиприм Муслију, који је у великом стилу са још неколико Албанаца вратио заставу Албаније, показује само колико је све то резултат пропаганде.

- Сумњам у целу причу да су Срби скидали заставу са споменика, већ све ово подсећа на један добро уиграни и већ виђени сценарио који има за циљ подизање тензија и вештачко одржавање свеалбанске коалиције на власти у којој нема Срба. У Кончуљу живе искључиво Албанци, Срби не иду у тај крај - каже Митровић.

ПОШТУЈТЕ ЗАКОН

Ненад Митровић пита сународнике Албанце шта имају од ове заставе, сигурно не нова радна места и бољи живот.

На крају Митровић каже да живимо у правној земљи, у којој постоје полиција и суд, те да се сваки вандализам може казнити, али са друге стране подсећа да је забрањено истицање заставе друге земље у Србији, а да се Албанци на југу стално оглушују о закон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (8)

Mara

09.05.2021. 03:52

@milan - To sto je Beograd okupiran jos od 1944, ne znaci da narod mora da cuti i trpi. Neka se pojavi srpska zastava na svakom balkonu i na svakoj majici koju nosite. Preko prokletija ce se vracati tamo odakle su dosli.

Gagi

09.05.2021. 08:33

Prosle godine sam na putu ka Kosovu i Metohiji, prosao kroz Konculj, Lucane, a u povratku i kroz Veliki Trnovac. Na svakih stotinak metara se nalazi po neki spomenik poginulim teroristima OVK, a u centru V. Trnovca, ozbiljan veliki spomenik posvecen nekom njihovom borcu! Zarad mira i dobrih odnosa, nasa drzava to tolerise, ali to, za njih, nije dovoljno, ocigledno! Oni bi da odvoje taj deo i postanu deo velike Albanije, ali da po potrebi, primaju srpske vakcine, zadrze nase pasose, podizu pomoc srpske drzave, koriste sve privilegije drzave Srbije?! E, pa nece moci tako, ne ide!