ОВДЕ СМО ДА УКАЖЕМО ПОШТОВАЊЕ ОНИМА КОЈИ СУ СТРАДАЛИ: Председник Вучић на Дан сећања на жртве усташког злочина (ФОТО)

Новости онлајн

08. 05. 2021. у 13:42

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствовао је Обележавању Дана сећања на жртве усташког злочина-геноцида Независне Државе Хрватске у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини.

ОВДЕ СМО ДА УКАЖЕМО ПОШТОВАЊЕ ОНИМА КОЈИ СУ СТРАДАЛИ: Председник Вучић на Дан сећања на жртве усташког злочина (ФОТО)

Фото: Инсатграм/avucic

Тип поводом председик се огласио на свом званичном Инстаграм профилу.

- Овде Срби ни мртви нису могли да буду Срби. Данас не постоји израз који може да покаже размере тог злочина. Овде смо да укажемо поштовање онима који су страдали, и да се не понови никад више - тако масован злочин, тако здушно убијање до колевке и у колевци, нешто је што данас делује као страшна прича пред спавање, као машта, нешто немогуће, а десило се овде у Јасеновцу.

Живеће српски народ упркос свему и онима који то нису желели! - пише на Инстаграм профилу avucic.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (28)

Ana

08.05.2021. 15:01

Žrtve Jasenovca nikada nećemo zaboraviti, toliko zlo koje se ne moze opisti učinjeno prema jednom narodu u želji da ne postoji više ostaće večito u nasim sećanjima iz generacije u generaciju uz samo jednu želju da se više nikada nikome ne ponovi.

Ivana

08.05.2021. 17:26

Jasenovac niko nikada ne sme da zaboravi. Za vreme NDH građani Srbije su zaista stradali. Hvala našem predsedniku Vučiću koji će da radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče Vučiću na svemu što činite za ekonomski oporavak i razvoj.