ВУЧИЋ УПОЗОРИО СРБЕ: Имамо три проблема (ВИДЕО)

Новости онлајн

08. 05. 2021. у 11:16

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић састао се данас са начелницима општина Козарска Дубица, Костајница, Невесиње и Дрвар.

ВУЧИЋ УПОЗОРИО СРБЕ: Имамо три проблема (ВИДЕО)

Фото: Новости

Састанку у Козарској Дубици присуствовали су и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, председник Републике Српске Жељка Цвијановић, председник Владе Републике Српске Радован Вишковиц и председник Скупштине Недељко Чубриловић.

Главна тема састанка биле су инвестиције Србије и Српске у ове четири општине, које спадају међу неразвијене, као и помоћ у санацији штете од недавног земљотреса у Дубици и Костајници.

- Наша намера није да симболично присуствујемо, него да помогнемо Републици Српској. Донели смо одлуку да ће људи из ових општина доћи у Београд. Наша помоћ биће заиста велика. Она ће се кретати негде око 10.000.000 евра. Део ће да иде у кешу, а део у пројектима. Наш је циљ да они остану да живе на својим огњиштима - изјавио је Вучић.

Он је најавио изградњу великог меморијалног комплекса у Доњој Градини.

- Културу сећања ко нема, он не може да има ни снагу за будућност - поручио је председник.

Истакао је да имамо три проблема.

- Први је тај да ми морамо да будемо део Европе и света, други је да не постоји светски поредак. Под три, никада мање нису постојали морални принципи у светској политици. Тако да вам дође да се насмејете када чујете оне који су разбијали Југославију данас говоре како су за принцип непроменљивости граница, па потом и 2008. када су Србију исто су били за тај принцип, а данас све време то понављају - јасан је Вучић.

После састанка, Вучић ће посетити Спомен подручје "Доња Градина", положити венац и присуствовати парастосу жртвама геноцида у концентрационом логору Јасеновац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (15)

Ivana

08.05.2021. 20:32

Aleksandar Vučić zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države, hvala nas vemu što čini za naš teritorijalni integritet i suverenitet. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu. Lpe gest našeg predsednika Vučića koji radi natome da pomogne svim opštinama u regionu, kako bi narod ostao da živi i radi.