ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ДАН ГАРДЕ: Будни и спремни у миру и одлучни и храбри у рату!

Танјуг

06. 05. 2021. у 12:32

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић честитао је данас министру одбране Небојши Стефановићу и свим припадницима Гарде 6. мај - Дан јединице, и захвалио им на беспрекорном вршењу службе.

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ДАН ГАРДЕ: Будни и спремни у миру и одлучни и храбри у рату!

Фото: Танјуг

- Посебно ми је задовољство да у име читаве нације, свим припадницима Гарде честитам 6. мај - Дан јединице. Настављајући традицију Српске Гвардије дугу 191 годину, вршите дужност са изузетном посвећеношћу и залагањем, оличавајући највише војне врлине - истакао је Вучић у честитки.

Председник је навео да су припадници Гарде стекли и очували реноме најелитније јединице војске, дајући допринос успешном стварању модерне и функционалне војне организације.

- Будни и спремни у миру и одлучни и храбри у рату, са поносом носите гардијску униформу и додељена одликовања за заслуге и постигнуте резултате - додао је Вучић.

Истакао је и да гардисти доследним и ефикасним ангажовањем у извршавању постављених задатака и непрекидним сопственим усавршавањем, из године у годину, унапређују посебно област војног протокола за потребе државног и војног руководства и тиме доприносе јачању угледа Војске и Републике Србије, при томе инспиришући и друге припаднике војске.

- Хвала вам на беспрекорном вршењу службе. Сигуран да ћете као и до сада професионално извршавати постављене задатке, развијати оперативну способност своје јединице и остати понос нације, честитам вам празник - наводи се у честитки председника Вучића.

Прва гардијска јединица у Србији "Гвардија" формирана је на основу наредбе кнеза Милоша Обреновића на Ђурђевдан 1830. године у Пожаревцу.

Садашња Гарда настала је преформирањем Гардијске бригаде у Гарду 30. новембра 2006. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)