ВУЧИЋ ПОСЛЕ СЕДНИЦЕ СНС: Наша странка је убедљиво највећа, можемо да постигнемо још боље резултате (ВИДЕО)

Novosti online

05. 05. 2021. у 18:17

ПРЕДСЕДНИК Српске напредне странке и председник Србије Александар Вучић обратио се јавности након седнице Председништва СНС.

ВУЧИЋ ПОСЛЕ СЕДНИЦЕ СНС: Наша странка је убедљиво највећа, можемо да постигнемо још боље резултате (ВИДЕО)

Фото: Ј.Лазић

Председник Александар Вучић пренео је да је на седници Председништва СНС било речи о политичкој ситуацији у којој се земља налази, питању КиМ, као и о економији и наставку вакцинације.

Разговарало се о свему на шта СНС може да утиче као најјача политичка партија на политичкој сцени, рекао је Вучић.

Он је најавио да ће већ од петка кренути на терен, међу грађане, по селима, како и се повећао број вакцинисаних.

- Ја сам као председник понудио, и то је прихваћено, идем ја, а затим ће и Ана Брнабић ићи, на терен по селима, да позивамо људе да узбразмо вакцинацију - рекао је Вучић.

Он је додао да је по питању броја вакцинисаних данас нешто боље него јуче.

- Верујем да ће сваки дан бити боље, јер је то услов за економски опоравак , да фирме раде и да стопом раста можемо да се такмичимо са најснажнијима - рекао је Вучић.

Пренео је и да је било речи о предстојећем дијалогу у Брислеу, чији се, каже, наставак очекује средином или крајем јуна.

- Упознао сам чланове са свим кроз шта смо прошли. Биће важних састанака у наредном периоду, на неке ће ићи премијерка, на неке ја, да представимо земљу на најбољи начин - рекао је Вучић.

Додао је и да ће се ускоро састати у Брислу са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом.

Вучић је рекао да и да је добио изузетно важно писмо од председнице Европске комисије Лајен, те да се одавно није тако обрадовао неком писму.

Фото: Ј. Л.

 

- Добио сам изузетно писмо Урсуле фон дер Лајен, које се тиче мог боравка у Бриселу и нашег договора за изузетно важан, стратешки пројекат, пругу Београд-Ниш-граница са Северном Македонијом - рекао је Вучић новинарима.

Он је рекао да тај пројекат мења слику Србије, и захвалио фон дер Лајен на том писму.

- Дуго се нисам неком писму тако и толико обрадовао, нарочито када долази из ЕУ - додао је Вучић.

ВУЧИЋ ПОЗВАО ШАПИЋА НА УЈЕДИЊЕЊЕ

Лидер СНС Александар Вучић пренео је новинарима да је данас поднео предлог Председништву СНС, који је једногалсно прихваћен, да се формира радна група која ће кренути у разговоре са СПАС Александра Шапића око уједињавајња у једну политичКу странку.

- Ми ћемо упутити сутра позив Шапићу на разговоре и присуствоваћу лично том састанку и верујем да у наредних месец дана можемо да дођемо до уједињења у једну политичку опцију - рекао је Вучић.

Каже да не жели да се добија медијски простор тако што ће да буду подељени на 500 група, већ да одговорним приступом покушају да људима покажу снагу, а не шарениш и бућукуриш.

- То је за нас важно и ту прилазимо искрено и пуног срца, верујемо да тиме ширимо фронт слободарске и независне и суверене Србије. Ширимо фронт снага које су расположене за наставак великих и озбиљних промена у нашем друштву које могу да победе за будућност Србије и које могу да наставе онакв раст и просперитет и политику вакцина и око нових путева пруга и свега другог - рекао је Вучић.

Такође, казао је да су данас разговарали и о другим темама и заказали седницу ГО СНС, где ће говорити о новим кадровским решењима и на којој ће бити заказана скушптина странке која ће се одржати у октобру.

Вучић је навео да је он мали, али важан шраф у борби против тајкуна, оних који су опљачкали нашу земљу.

На Скупштини странке ћемо одржати и унутар страначке изборе у октобру месецу. А избори на више нивоа биће у пролеће 2022 године.

Фото: Ј. Л.

 

- Док дишем борићу се против оних који су нашу земљу опљачкали - нагласио је Вучић.

НЕЋУ ОДСТУПИТИ, ДОК ДИШЕМ БОРИЋУ СЕ ЗА СРБИЈУ

Председник је изјавио да је један од снажних мотива који га држи на челу СНС је да пружи отпор онима који су рушили и пљачкали Србију.

Вучић је на конференцији за новинаре после седнице Председништва СНС то рекао одговарајући на питање Н1 ТВ шта је са најавом да ће поднети оставку на чело странке и ко би могао да буде његов најбољи наследник.

Навео је и да је један од разлога зашто није поднео оставку и неће, како је рекао, бар до страначке седнице скупштине је решеност да допринесе борби против криминалаца и тајкуна који су разарали земљу.

- Док ходам, постојим дишем борићу се против оних који су нашу земљу опљачкали, против тих којима сам постао мора - рекао је Вучић.

Наставићу таквом снагом, жестином борбеношћу и енергијом, поручио је, да покажем да Србија може да буде слобоодна и да не могу више да је пљачкају - рекао је Вучић.

ВУЧИЋ О ЂИЛАСУ

- Од Ђиласа ништа не можете да чујете осим да сам крив, да сам Хитлер, убица, шта год да урадим ја сам крив. 24 часа дневно је једна тема, само о мени говоре. Да ли има нека друга тема осим мене на његовој телевизији.

У овој земљи мора да се поштује Устав и Закон. Ваш проблем је што не можете да схватите да се до власти не долази силом.

На питање шта ако Приштина поднесе тужбу за геноцид, Вучић је одговорио:

- Победићемо их. Србија може да гарантује да ће изаћи као победник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)