НЕЋЕ ПОЧЕТИ ПРЕ ЈУНА: Дачић о политчком дијалогу између власти и опозиције уз посредство ЕП

tanjug

03. 05. 2021. у 00:12

ППРЕДСЕДНИК Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас да дијалог о изборним условима између власти и опозиције, уз посредство Европског парламента, неће почети пре јуна и истакао да је састанак, који је без европских посредника одржан у оквиру међустраначког дијалога, био "веома добар и конструктиван".

НЕЋЕ ПОЧЕТИ ПРЕ ЈУНА: Дачић о политчком дијалогу између власти и опозиције уз посредство ЕП

Са састанка о изборним условима / Фото Н. Скендерија

Дачић је у емисији ''Хит твит'' на ТВ Пинк рекао да су европски представници започели консутлације са станкама у оквиру такозване припремне фазе и до сада разговарали са странкама које су у парламенту.

- Сада ће разговарати са странкама које нису у парламенту, а 7. маја разговараће са мном да разменимо информације и видимо шта ћемо даље. Оно што је реално очекивати је да пре јуна неће ни почети тај дијалог уз присуство Европског парламента - рекао је Дачић.

Дачић је указао да постоји један број странака који је релевантан, а који не жели да учествује на састанцима уз присуство странаца. Он је истакао да је обавезан да саслуша и њихове ставове и захвалио председнику Србије Александру Вучићу што је прихватио позив да учествује на састанку, без посредника ЕП.

- Разговор је био веома добар, састанак је био констуктиван - рекао је Дачић и истакао да није било никаквих сукоба, нити несугласица, "осим што сви имају своје погледе на актуелне теме".

Он је додао да је закључак да ти састанци треба да буду редовнији и да је педложено да се организују на шест месеци, да се позову све политичке странке и негује атмосфера дијалога. Дачић је истакао да је на састанку говорено о томе и да око најважнијих државних питања не треба да буде разлике између власти и опозиције. На питање како ће се ти сусрети одразити на дијалог у којем ће учествовати представници ЕП, Дачић је рекао да они "у суштини очигледно не поздрављају дијалог у начелу, него мисле да је дијалог само ако се води у њиховом присуству, уз присуство Ђиласа, Јеремића и других".

Дачцић је оценио да је могуће да постоји сујета "јер можда нису очекивали да ће толики број странка да учествује". Председник Скупштине је нагласио да је на састанку учествовало 26 странака и поручио да ће се дијалог наставити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)