ВЕРУЈТЕ МИ, НЕЋЕ СЕ ИГРАТИ ВАТРОМ: Вучић о најавама да ће Хрватска помоћи у формирању војске тзв. Косова

Novosti online

01. 05. 2021. у 09:17

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић нагласио је данас да српска војска није слабија ни од једне војске у окружењу, не рачунајући румунску и мађарску, и да убрзано снажи.

ВЕРУЈТЕ МИ, НЕЋЕ СЕ ИГРАТИ ВАТРОМ: Вучић о најавама да ће Хрватска помоћи у формирању војске тзв. Косова

Фото: Н. Карлић

Вучић је, замољен да прокоментарише најаву министра одбране Хрватске да је та земља спремна да властима у Приштини помогне у намери да трансформише безбедносне снаге у војску, као и да ће повећати број својих војника при Кфор-у пет пута, подсетио да је хрватска војска до пре пет година била двоструко снажнија од српске, али да то данас није више случај.

- Хрватска има веома снажну војску. Албанци ан Косову нису на том нивоу, али имају Бондстил И америчку војску иза себе. Нека они раде свој посао. Србија је суверена земља И радиће своје. С поносом могу данас рећи да српска војска није слабија ни од једне војске у окружењу, не рачунајући румунску И мађарску. Убрзано снажимо. Сви други нису снажнији од Србије - поручио је он.

Вучић је нагласио да морамо да наставимо са темељним и озбиљним улагањима у нашу војску, јер је то једини гарант мира и што може превентивно да утиче на сваког ко би помислио на агресију на нашу земљу.

- Све је данас јасно ко је колико снажан, а снажан је онај ко има најјацу економију, који најбрже расте, ко има будућност. Трендови су ту важни. Србија има одличну будућност, снажни своју војску,не да би некога нападала или да би заузимала туђе територије, или слала своје војнике без позива нечије владе - истакао је он.

Вучић је приметио да неки могу да крше резолуцију 1244 и све друге, али да неће да изговара теже речи јер су нам, како каже, потребни бољи односи са Хрватском и свима другима.

- Немојте да се секирате. Немојте чак ни за те претње како ће у јужној Митровици да праве велике базе, па ће не знам шта да ураде Србима. Није Србија слаба, ни близу колико је била 1999. Или 2008. И 2009. Знају то они који воле да се играју ватром. Верујте ми на реч неће се играти - истакао је он.

Вучић је нагласио да је фокус Србије усресређен на економију, на развој, напредак, пуетеве, болнице, стадионе, позоришта, концертне дворане, пре свега фабрике, на већи БДП.

Јер када то све имате, како каже, имаћете, и снажнију војску и онда ће земља бити успешнија у сваком погледу и не морамо да бринемо.

- Не морам да кажемд а имамо изванредне пријатељске односе са Мађарском и Румунијом, па немамо никаквог разлога за бригу. Верујте ми на реч - нагласио је он.

У вези најаве повећања броја хрватских војника у Кфор-у констатовао је да ће то повећање бити са два на десет војника

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (9)