"БЕОГРАД ПАЖЉИВО АНАЛИЗИРА" - Вучић: Објављивање „нон пејпера“ смишљена стратегија неких који су ближи ставовима Приштине

Танјуг

29. 04. 2021. у 14:18

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић изјавио је данас да Београд пажљиво анализира "нон пејпер" о решењу за КиМ, али да о детаљима не може да говори, те истакао да га плаши да је његово објављивање смишљена стратегија неких који су по питању КиМ ближи ставовима Приштине, него Београда.

БЕОГРАД ПАЖЉИВО АНАЛИЗИРА - Вучић: Објављивање „нон пејпера“ смишљена стратегија неких који су ближи ставовима Приштине

Фото: Танјуг

На питање до каквих се закључака стигло анализом "нон пејпера", и шта је за Србију прихватљиво, с обзиром на његову изјаву да су неки делови бољи и прихватљиви од Ахтисаријевог плана, Вучић је рекао да су делови прихватљивији од Ахтисаријевог плана, али да то не жначи да је решење добро.

- Компликовано је све то, али не бих сада о томе говорио, јер имам неке додатне страхове које не бих да износим у јавност... Плашим се да је објављивање ''нон пејпера'' била смишљена стратегија у одређеним круговима који су по питању КиМ много ближи ставовима Приштине, него Београда, у тактичком смислу - рекао је Вучић.

Он је додао да није од оних који ће да псује и говори лоше о идејама и документима, док то добро не проучи.

Београд, каже, све то анализира, извлачи закључке, и зато смо и припремљени.

- Морамо да будемо мирни, паметни, одговорни и да се не ударамо у прса, већ да земљи обезбедимо мир, стабилност за наш народ на КиМ, да видимо како да чувамо виталне националне интересе - рекао је Вучић.

Додао је да детаље анализе не може да износи у јавност, јер би тиме открио део наших карата и онога што тек предстоји у дијалогу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)