ПЕТКОВИЋ: Перфидни покушај Приштине да се прикрије аутор "нон-пејпера"

Д. З.

28. 04. 2021. у 21:21

НАСТОЈАЊА из Приштине да "нон-пејпер" о Косову и Метохији припишу званичном Београду само су перфидни покушај да се прикрије његов прави аутор.

ПЕТКОВИЋ: Перфидни покушај Приштине да се прикрије аутор нон-пејпера

Фото Танјуг

Ово је између осталог навео Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију у саопштењу за јавност поводом објаве поменутог документа. Истичући да се “такав документ није појавио ни у једном београдском медију, већ у приштинским медијима и то дан након што је обелодањено када ће бити настављени преговори” Петковић је оценио да би “зато Приштини било боље да се добро припреми за дијалог, a Аљбину Куртију да данашње разговоре у Бриселу води у духу нормализације односа са Београдом, него што енергију расипа на лажне вести.” 

- Београд остаје при чврстој позицији да су преговори и дијалог једини пут ка проналажењу трајног и одрживог решења, а то се не може постићи никаквим тајним документима или нечијом листом жеља. Подједнако као што председника Александра Вучића нико притисцима и уценама не може натерати да призна такозвано Косово - закључује Петковић у саопштењу за јавност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)