ЗАВРШЕН ДИЈАЛОГ ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА: Састанак трајао четири сата, Вучић се на почетку обратио учесницима (ФОТО/ВИДЕО)

Новости онлине

28. 04. 2021. у 16:55

МЕЂУСТРАНАЧКИ дијалог о побољшању изборних услова, без посредовања Европског парламента, почео је у среду у Скупштини Србије састанком представника 26 партија са наше политичке сцене, који је трајао нешто више од четири сата.

ЗАВРШЕН ДИЈАЛОГ ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА: Састанак трајао четири сата, Вучић се на почетку обратио учесницима (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Н. Скендерија

На скупу су учествовали лидер Двери Бошко Обрадовић, председници ЂБ Саша Радуловић, ДСС Милош Јовановић и ПОКС Жика Гојковић, Александар Шешељ (СРС)...

Председник Србије Александар Вучић поручио је, према сазнањима "Новости" да се полази од белог папира, да не постоји спремно решење и тражио од учесника да изнесу предлоге о евентуалној измени законске регулативе, медијског представљања и међусобног односа странака. Он је после три сата, отишао са дијалога због обавеза.

ЖАЛБА КОМУНИСТА 

НОВА комунистичка партија Југославије и Савез комунистичке омладине Југославије предали су протестно писмо председнику Скупштине Ивици Дачићу, јер их није позвао на састанак, иако су се пријавили. Навели су да су основани пре три деценије и да се надају да ће на следећи скуп бити позвани, а неправда испуњена.

Представници партија су имали по десет минута да изнесу своје ставове. Међу порукама функционера странака биле су и оне о томе да су Косово и Метохија и Република Српска најважнија питања за Србију и да притисци за стране мире и уједињују.

Министар пољопривреде и представник СНС Бранислав Недимовић рекао је пре састанка, да је важно да се води дијалог и да сви покушају да уђу у парламент, али само на изборима.

Потпредсендик СНС Милош Вучевић рекао је да се напредњаци не устручавају да разговарају о свим темама, али без уцена и притисака.

- За СНС нема табу тема и може да се разговара и свему, водећи рачуна о Уставу и законима Србије. Да чујемо мишљења свих учесника, али не може нико споља да пресуђује. До избора је још око десет месеци и има довољно времена за дијалог, ако постоји воља свих странака и ако дијалог није пут да се избегну избори - навео је Вучевић.

Он је поздравио учешће председника Вучића у дијалогу без посредника из ЕП, док је рекао да у разговорима под медијацијом европосланика, лидер Србије нече директно улествовати, али не искључује нете тет-а-тет разговоре. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (8)