ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ О "СЛУЧАЈУ ПАЛМА": То је толико озбиљна тема да очекујем да на крају те саге неко озбиљно одговара

Танјуг

27. 04. 2021. у 11:54

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић изјавила је да очекује да на крају "саге" о случају Драгана Марковића Палме неко озбиљно одговара, или они који су оптужили без доказа и којима то служи у дневно политичке сврхе или неко ко је тако нешто гнусно радио.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ О СЛУЧАЈУ ПАЛМА: То је толико озбиљна тема да очекујем да на крају те саге неко озбиљно одговара

Фото: Printscreen

Брнабић је поновила да су оптужбе за подвођење жена и девојчица у Јагодини веома озбиљна тема која не би смела да се политизује.

- Ово је толико озбиљна тема, да сам видела и да су чак и неки, који су екстремно политички против власти, СНС и свега што радимо, рекли да је Мариника Тепић требало да оде прво у тужилаштво, а не да ово политизује, објављује на прес конференцијама, у форми трача, жуте штампе, јер тиме ће најтеже да се дође до истине, а свима је у интересу да се дође до истине - рекла је Брнабић за ТВ Пинк.

Премијерка је оценила и да после јучерашњег исказа Тепић у јагодинској полицији, не само да се није дошло корак ближе истини, већ смо корак даље било каквим доказима.

- Она сада почиње да мења свој исказ. Прво је оптужила све жене које врше било какву јавну функцију у Јагодини да су добиле посао ''преко кревета'', па је јуче рекла да нема таква сазнања, а то је експлицитно написала и на Твитеру и рекла на телевизији - рекла је Брнабић.

Према њеним речима, шта год да се дешавало и да ли се тако нешто дешавало негде у Србији или не, то што ради Мариника Тепић ће било којој жртви злостављања, подвођења отежати да се осећа сигурно.

- Политизација овакивх тема је најопасније што тим људима може да се деси - подвукла је Брнабић.

- Јуче смо чули, за мене фрапанатну ствар, на једној од телевизија од политичара Предрага Воштинића из Локалног фронта, да га то не чуди, јер живмо у порно држави и друштву. Ја не живим у порно држави, држава Србија то није и немојте да тако говорите о свом друштву. То је срамота - рекла је Брнабић.

Она је упитала и зашто, ако зна за неки такав случај, то није пријавио.

- Та тема је њима толико важна, да се они њоме баве на тај начин - ја сам чуо, имам сазнања... Замислите да ја дођем и кажем - имам сазнања, зар ме не бисте питали како је могуће да их имате, а да никоме нисте рекли. То је политизација за њих, а то не сме. Ако имате сазнања, реците, када идете да дате исказ, дајте доказе. У супротном, највећи сте саучесник у томе да државу представљате као државу без владавине права, у којој је све дозвољено, а није - рекла је Брнабић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)