ВУЧИЋ У ГАЏИНОМ ХАНУ - Грађанима поручио: Урадићемо за две године више него у претходних 20! (ВИДЕО)

Новости онлине/ Д. Алихоџић

27. 04. 2021. у 11:02 >> 17:14

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић борави данас у посети Пуковцу и Гаџином Хану, а у амбуланти у Пуковцу примио је другу дозу вакцине.

ВУЧИЋ У ГАЏИНОМ ХАНУ - Грађанима поручио: Урадићемо за две године више него у претходних 20! (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин/ Твитер

Вучић се огласио на Инстаграм профилу будућностсрбијеав и још једном замолио грађане да се вакцинишу, али и нагласио да су данас одржани састанци да би донели важне одлуке, не само за будућност Ниша, већ и других места у Нишавском округу.

- Урадићемо све да људи живи боље, да остану овде и да верују у своју земљу. Живео Гаџин Хан, живела Србија! - стоји у објави.


Председник стигао у Гаџин Хан - Састао се са представницима Нишавског округа

Председник Александар Вучић састао се у Гаџином Хану са представницима Нишавског округа, а грађанима који су га дочекали испред Дома културе у тој општини поручио да је то састанак који се тиче њихове будућност и да ће у наредне две године у том крају бити урађено више него у претходних 20.

- Гаџин Хан је за нас страховито важан, јер нећемо да се живот угаси већ да напредујете, да имате сигуран посао и да можете да гарантујете будућност својој деци - поручио им је Вучић.

Како је рекао, биће уложена велика средства у индустријску зону и њено опремање.

- Да направимо да имате посао, да радите, да добијете прву, али и другу плату у кући - рекао је Вучић.

 

Најавио је да ће много бити уложено и обнову путева, јер то много значи у општинама са великим бројем села и заселака.

- Урадићемо за две године више него у претходних 20 година - нагласио је Вучић.

Испред Дома културе окупио се велики број мештана, а Вучић их је замолио да се разиђу, како би чували здравље и да се свакако вакцинишу.

- Да не бисмо угрожавали здравље било кога, разиђите се. Али, сами судите по ономе што ћете видети наредних месеци колико и шта радимо и да ли ћете бити задовољни - рекао је Вучић.


Председник се обраћа после вакцинације:

- Нисам ништа осетио. Хвала медицинском тиму на свему. Још једном молим све да се вакцинишу, имамо вакцине на располагању, и да то благо које имамо искористимо. Само код нас имамо луде главе, које мисле да вакцине нису добре. Моја мајка од опструкције плућа болује и да није примила вакцину не би успела да преживи, дајем вам лични пример - каже Вучић и додаје да је срећан што је у Пуковцу.

О градњи болнице у Нишу

- Имамо пројекат за војну болницу да је реновирамо и да могу грађани да је користе. За општу болницу још немамо пројекат. Не могу да обећам када ће бити завршена, али могу да обећам да ћемо да је радимо - каже председник.

Председник Вучић најавио је да ће сутра у Новом Саду бити постављен камен темељац за изградњу нове ковид болнице у Новом Саду.


Гради се фабрика у Рудној глави

Вучић је рекао да се већ гради фабрика у Рудној глави, коју је обећао почетком месеца, када је у том месту код Мајданпека, примио прву дозу вакцине.

- Већ се гради фабрика у Рудној глави и верујем да ћемо прозиводњу отворити за Видовдан -рекао је.


О нон пејперу

- Тај нон пејпер је састављао неко ко је много паметнији од мене, много лукавији... Више брига ми је задао овај други нон пејпер, него први. Сумњам на једну особу која стоји иза тога, реч је о фантастично паметној жени. Много је ствари наведено унутра које би се Србима допале, а онда једна кључна ствар - признање независности Косова. За нас је признање неприхватљиво... Нисам случајно рекао да сам ноћас имао повишен притисак због тога. Тачно знам ко је могао да прави. Да прави неко ко не зна и ко није био присутан, није могао.. Видећемо, нисмо добили никакав папир. Нама предстоји тежак процес преговора - каже председник.

"Уложићемо две милијарде евра од Београда до границе са Северном Македонијом"

Уложићемо 2 милајрде евра од Београда до границе са Северном Македонијом. Ниш постаје раскршће путева. Урадили смо много - поручио је Вучић.

Рекао је да је урађен пут од Ниша преко Пирота до границе са Бугарском и Северном Македонијом.

Ради се сада пруга у коју ће бити уложено, само за деоницу Ниш-Димитровград 260 милиона евра.

Он је рекао да се ради и реконструкција терминала на нишком аеродрому, контроле лета.У мају - јуну нова фабрика у Нишу

- У мају или јуну отворићемо нову кинеску фабрику Шињу у Нишу, ту ћемо запослити око 1.000 људи - каже Вучић. - Има још инвестиција из Европе и Кине, тако да се вероватно у наредних месец и по дана видимо у Нишу - додао је Вучић.

Председник о БДП

- Бићемо бољи и од еврозоне, којој је ММФ смањио процену са 5,2 на 4,5 одсто. Бићемо бољи и од еврозоне, у којој имате земље као што су Шпанија и Италија са много нижом базом данас јер су имали и по минус 10 и минус 15 одсто БДП у претходној години, али и од њих ћемо бити успешнији - рекао је Вучић.


О епидемиолошкој ситуацији

- И данас је ситуација боља, три града само лошије стоје - Пазар, Шабац и Нови Сад - рекао је Вучић.
Председник је коментарисао и идеју о повластицама за вакцинисане.

- Још то још увек сагледавам, јер то није лака одлука. Сви траже да само вакцинисани могу  да иду у затворене ресторане, да само вакцинисани могу да иду на утакмице, да са потврдом о вакцинацији можете да радите све, а онај ко није вакцинисан да не може да ради ништа.


Захвалност кинеском народу

- Осим што сте заштитили свој живот, заштитили сте и живот других - рекао је Вучић, позивајући људе да се вакцинишу, а потом се још једном захвалио кинеском народу на великом броју вакцина.


Вучићу измерен притисак пред ревакцинацију

На питање да ли је имао неких тегоба после прве дозе вавкцине, председник је рекао да није. Измерен му је притисак и рекао је да је алергичан на пеницилин.


Цвеће за медицински тим

Председник је управо ушао у амбуланту, где ће примити другу дозу вакцине Синофарм. За запослене здравствене раднице донео је цвеће.

Председник стигао у Пуковац

Председник Вучић стигао је у Пуковац, где ће се ускоро ревакцинисати. вучић тренутно разговара са становницима. Председник је упитао окупљене мештана да ли су се вакцинисали. Замолио је грађане да се вакцинишу.

- Молим вас да заштити своје породице. Немојте да чекате, ништа не боли, можете само добро да добијете - рекао је председник.

Грађани се окупили, како би поздравили председника - Вијоре се српске заставе

Велики број грађана дошао је испред амбуланте у Пуковцу, како би поздравио председника Вучића. Они се окупљају са српским заставама у рукама.


Докторка Бероња Јованић: Велика нам је част што се нама баш указало поверење да вакцинишемо председника

- Данас вакцинишемо председника Србије, тј. дајемо му другу дозу кинеске вакцине Синофарм. Велика нам је част што се нама баш указало поверење да можемо да вакцинишемо председника Вучића. Све је спремно - рекла докторка Слађана Бероња Јованић, која ће са медицинском сестром Виолетом Стаменковић вакцинисати председника Вучића и додаје да је повећана вакцинација у овом крају од када се сазнало да ће председник Вучић другу дозу вакцине примити баш у месту Пуковац.


Председник општине Дољевац: Све је спремно за долазак председника Вучића

Горан Љубић, председник општине Дољевац: Све је спремно за долазак председника. Ми смо поносни што се то дешава у општини Дољевац, у селу Пуковац, у амбуланти. Председника очекујемо око 12 сати.

У подне ће се председник ревакцинисати

У подне је предвиђено да се Вучић ревакцинише у здравственој станици Дома здравља Дољевац у Пуковцу, а затим и да разговара са житељима тог места.

Такође у дворишту Здравствене станице предвиђена је изјава председника за медије, а за 13 сати је најављен састанак Вучића са представницима локалне самоуправе Нишавског округа у Дому културе Гаџин Хан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)