ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ГРАЂАНИМА ИЗ БРИСЕЛА: Улагање у нашу земљу допринеће расту животног стандарда! (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

26. 04. 2021. у 18:19

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић започео је јуче дводневну посету Бриселу, где има одвојене сусрете са највишим званичницима Европске уније, са којима разговара о будућности наше земље и наставку дијалога Београда и Приштине.

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ГРАЂАНИМА ИЗ БРИСЕЛА: Улагање у нашу земљу допринеће расту животног стандарда! (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Пинк ТВ принтскрин

Вучић се грађанима Србије обратио из Брисела. Вучић је претходно разговарао са највишим званичницима ЕУ и најавио епохалне вести за Србију.

- Важно је да видимо какав ће захтев да буде Албанаца, ми немамо никакве захтеве. Верујем да ћемо моћи да разговарамо о дуготрајном миру на Балкану. Верујем да ће тај наш труд бити награђен од Европске комисије, већ крајем јуна месеца. Верујем да Србија може да отвори више поглавља у једном потезу. За то је потребно да буде један посвећен рад са наше стране. Посебна тема је била наше прихватање - рекао је Вучић.

- Даћемо све од себе да повећамо проценат сагласности са Европском Унијом. Ми имамо проблема са територијалним интегритетом и не желимо да угрозимо наше интересе. Нисам се надао да ћемо преговарати око инфраструктурних пројеката. Дуго смо разговарали, а ти пројекти драстично мењају нашу државу - каже председник.

Више о данашњој посети можете да прочитате КЛИКОМ ОВДЕ.

Фото: Пинк ТВ принтскрин

 

О ПРОЈЕКТИМА

- Крајем августа почиње градња пројекта Ниш - Приштина, а договарамо да урадимо и пругу до Прешева.

Такође, деоница Београд-Скопље, биће нам потребно нешто више од 3 сата, око 3 часа и 30 минута до Скопља из српске престонице.

Дан ми је ужасно напоран, једва стојим на ногама, али сам био толико узбуђен данас, само сам бројао километре. Ауто- пут ће да нас подигне Прокупље и Куршумлију, а када имате ауто - пут онда ће више људи да посећује и бање. А да не причам шта све са овом пругом добијате. Беч - Београд ће бити око 5 сати, од Јагодине до Беча 6 сати, а Ниш - Беч седам часова. Замислите то - рекао је Вучић.

Улагање у нашу земљу допринеће расту животног стандарда! - додао је Вучић.

Хвала људима из ЕУ, ово је велика шанса за нас и велика нада.

- Бескрајно им хвала, добићемо 700 милиона, али то није новац на гомили, већ на нивоу од пет година.

Фото: Пинк ТВ Принтскрин

 

- Најважније о чему смо разговарали овде у Бриселу је тај фантастични пројекат Београд-Ниш, за који смо добили понуду од Кинеза, а онда су нам овде рекли да могу да нам дају боље услове. Ја сам рекао: 'Дајте да видимо'. Добили смо невероватну цену и то ће да промени све.

-Ми ћемо да молимо да све буде готово до краја 2025. или почетка 2026.

Фото: Пинк ТВ Принтскрин

 

- Видим да ме већ зезају на друштвеним мрежама да сам данас био, што би клинци рекли, суперхепи.

О ДИЈАЛОГУ БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ

- Не очекујте превише од једног састанка, али је важно да они постоје. Нико не очекује да буде лако и лепо, али морамо да разговарамо. То је једино решење, ако неко мисли да у преговорима није решење ја се са тим никада нећу сагласити. Када водите државу морате да сагледавате њене интересе. Замислите да уводимо сваки дан санкције Русији, па како бисмо могли да им се обратимо за помоћ - истакао је председник.

ОД БЕОГРАДА ДО БЕЧА СТИЗАЋЕ СЕ ЗА 5 ЧАСОВА

- Дан ми је ужасно напоран, једва стојим на ногама, али сам био толико узбуђен данас, само сам бројао километре. Аутопут ће да нас подигне Прокупље и Куршумлију, а када имате ауто - пут онда ће више људи да посећује и бање. А да не причам шта све са овом пругом добијате. Из Беча до Београда ће се стизато за око 5 сати, од Јагодине до Беча 6 сати, а Ниш - Беч седам часова. Замислите то! - навео је Вучић.

- 70 година смо о овоме причали и сањали. Нисмо ни веровали да ће за кратко време све да се  уради. Поносан сам на Србију и што сам данас грађанин Србије у Бриселу - закључио је председник Србије на крају обраћања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)