СРБИЈА УВЕК УЗ СВОЈ НАРОД: Обиласком вртића у селу Јажинце у општини Штрпце Петар Петковић завршио дводневну посету Косову и Метохији

Д. Зечевић

25. 04. 2021. у 19:01

ДРЖАВА Србија ће увек бити уз свој народ на КиМ што показује и нови пакет финансијске помоћи, чија исплата ускоро треба да почне.

СРБИЈА УВЕК УЗ СВОЈ НАРОД: Обиласком вртића у селу Јажинце у општини Штрпце Петар Петковић завршио дводневну посету Косову и Метохији

Фото: Д. Зечевић

Ово је данас поподне приликом обиласка новоизграђеног вртића у селу Јажице у општини Штрпце рекао Петар Петковић, диреектор Канцеларије за Косово и Метохију. Петковић је са потпредседником Српске листе Далибором Јевтићем обишао просторије вртића и том приликом истакао да ће вртић ускоро бити потпуно опремљен и да ће то значити и нова радна места за овдашње становнике.

- У овом вртићу моћи ће да борави око 80 деце и ваљало би да их буде што више. Ми смо спремни да још један овакав вртић да саградимо, јер су деца наша будућност и важно је да имамо овакве објекте. Видећемо шта је још потребно да се овде изгради, да и овде изградимо још коју зграду попут оне у Северној Митровици, која је јуче предата на употребу, јер је држава Србија данас у могућности да помаже нашем народу на КиМ- казао је Петковић нагласивши да држава Србија има довољно средстава у буџету и подсетио да је ребалансом буџета издвојено четири милијарде динара додатних средстава за простор Косова и Метохије. Он је још једном из Штрпца упутио и поруку мира, која је, како је казао изузетно важна за све људе овде.

Фото: Д. Зечевић

- Још једном, јер то увек чиним, упућујем поруку мира из ове дивне прелепе средине и наглашавам да је веома важно да заједно радимо, градимо и стварамо и да доприносимо бољој будућности, јер само на тај начин можемо да водимо рачуна и о нашој деци и нашим животима, да буду достојни 21. века. Комшијама Албанцима поручујем да је важно да заједнички стварамо услове за помирење српског и албанског народа, а овакви и слични објекти стварају услове за бољи живот .Јер када се боље живи, мање је тензија и инцидената. Да се окренемо економији и развоју, јер је то будућност и то је наша политика-закључио је Петковић који је на данаши празник Цвети присуствовао јутрос присуствовао литургији уманастиру Високи Дечани где је потом разговарао са монаштвом и обишао ову светињу. Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић изразио је задовољство посетом и боравком директора Канцеларије за КиМ истичући да је општина Штрпце добар пример суживота и мултиетичности и да је добро место са кога може да се пошаље порука мира.

Фото: Д. Зечевић

- Ми као људи који су овде остали и опстали у временима, када то није било лако, знамо какви су проблеми и муке када нема мира. Зато чинимо све да обезбедимо мир, да људима обезбедимо најбоље услове за живот и свакако нам је ту и помоћ и подршка и Канцеларије за КиМ, Владе Републике Србије и председника Вучића веома значајна, а овај објекат вртића је управо једно од обећања које је испуњено. То је јасна порука и да имамо наду и веру да ћемо и у будућности отварати нове вртииће и нове школе, али и нова радна места за младе људе како би смо опстали овде-казао је Јевтић. Иначе, посетом Штрпцу, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић завршио је дводневни боравак на КиМ који је протекао уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)