И НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ ПОТВРДИО: Јурић није открио име политичара педофила

Novosti online

25. 04. 2021. у 16:58

НА састанку на који сам позвао Игора Јурића, поводом његових навода које је изнео у јавности да има сазнања да је учињено кривично дело педофилије, био сам присутан заједно са тадашњим начелником Управе криминалистичке полиције МУП-а Србије, рекао је бивши министар полиције Небојша Стефановић.

И НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ ПОТВРДИО: Јурић није открио име политичара педофила

Фото: В. Н.

Састанак сам организовао не би ли Игор Јурић формално саопштио овлашћеном службеном лицу, у овом случају Дејану Ковачевићу, било какав податак или доказ, попут фотографија за које је у јавности говорио да их поседује, а на основу чега би полиција и тужилаштво могли да започну истрагу и сместе евентуалног извршиоца иза решетака.  

На том састанку Јурић се распитивао о начину полицијске заштите за породицу могуће жртве, правима и дужини процесних радњи, о чему је и сам недавно говорио у медијима. Дејан Ковачевић му је предочио какво је поступање полиције у таквим случајевима и имао је сва наша уверавања да ће жртва бити у потпуности заштићена, као и да ће такав случај имати сву могућу пажњу полицијских службеника који ће са тужилаштвом радити на томе да извршиоца што брже сместе у затвор. 

Иако смо пружили сва уверавања, нисмо добили ниједну информацију ни о идентитету могуће жртве, ни о идентитету могућег извршиоца. 

Након тога Игор Јурић је позиван и у Више јавно тужилаштво у Београду и, да подсетим, Тужилаштво је тада саопштило јавности да Јурић ни том приликом није пружио било какву информацију која би открила идентитет потенцијалног извршиоца кривичног дела, нити на основу које би се тај идентитет могао утврдити.

Од тог дана до данас, осим надлежних државних органа, Игора Јурића су да открије идентитет могућег извршиоца кривичног дела позивали највиши државни функционери, представници медија и целокупна јавност, а имао је и јавне гаранције да неће бити никаквог попуштања ма о коме се радило. Нити се одлучио да то учини пред надлежним органима како би се покренула истрага, нити пред јавношћу уколико није имао поверења у институције. 

До данас Игор Јурић није дао било какву информацију на основу које би се открио идентитет извршиоца овог кривичног дела за које тврди да је учињено.

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)