ШЕШЕЉ О ПРИПАЈАЊУ СРПСКЕ СРБИЈИ: Морамо да избегнемо опасну замку

Novosti online

25. 04. 2021. у 15:59

ПРЕДСЕДНИК СРС проф. др Војислав Шешељ коментарисао је најављено прекрајање граница на Балкану и осетљиву ситуацију у БиХ, те претње ратом лидера СДА Бакира Изетбеговића.

ШЕШЕЉ О ПРИПАЈАЊУ СРПСКЕ СРБИЈИ: Морамо да избегнемо опасну замку

Фото: Новости архива/В, Данилов

- То су празне претње, у БиХ нико не жели рат, ни Срби, ни Хрвати, ни Бошњаци. Нису желели ни деведесетих додуше, али су их стране силе увеле у то. Сада странцима није у интересу нови рат на тим просторима. Словенци пуштају балоне о тим новим границама, али видећемо ко стоји иза тога. Сваком Србину се свиђа идеја да се припоји Српска Србији, али не и да тргујемо својим за своје и одрекнемо се Косова и Метохије, то се неће десити - рекао је др Шешељ.

Фото: ЕПА/Андреј Чукић

Говорећи о ситуацији у Црној Гори, председник СРС каже да очекује да ће следећи избори "дотући" Мила Ђукановића, те коментарисао нову Владу премијера Здравка Кривокапића.

- Неће та влада бити дугог века сигурно, мора се или реконструисати или ће се ићи на нове изборе. Кривокапић је апсолутно неспособан. Лепосавић никако не би смео да поднесе оставку, мора остати чврст и одлучан. Ђукановић улаже наде у нове изборе, али мислим да ће му се оне изневерити, следећи избори би само могли да га дотуку - сматра лидер радикала.

Шешељ је у интервјуу истакао и да "скупштина без радикала ништа не ваља".

- Није лако борити се ван парламента. Скинути смо са буџета и једина је срећа што смо ми штедели новац док смо га добијали. Нисмо расипнички трошили, ниједан кафански рачун нисмо платили страначким новцем, за разлику од других који највећи део новца у кафанама потроше - рекао је председник СРС.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

buki

25.04.2021. 22:43

Tako je Šeki! Republika Srpska može postati samostalna, ali nikako ne treba da ide na ujedinjenje sa Srbijom, dok Srbija ne reši pitanje svog Kosova i Metohije. Kad Đakovica i Uroševac ponovo budu naši, onda možemo da razmišljamo o ujedinjenju sa RS.

Zivadin

02.05.2021. 07:25

Sve treba raditi veoma pazljivo, a najbolje je ne igrati se vatrom, to vazi i za Srbe i za Siptare i za bosanske muslimane. Ne gurati sirotinju u sukobe radi nesavesne politike. Moze se mirno i lepo ziveti jedni pored druge i svi zajedno.