СИНИША МАЛИ О ЂИЛАСУ: Његов "највећи пројекат" 303 исечена платана у Булевару краља Александра

Novosti online

24. 04. 2021. у 16:17

МИНИСТАР финансија и члан Председништва Српске напредне странке Синиша Мали рекао је данас да је иронија што је највећи лоповски пројекат за време власти Драгана Ђиласа, реконструкција Булевара краља Александра, нешто чиме се његов портпарол Душан Никезић и он данас највише поносе.

СИНИША МАЛИ О ЂИЛАСУ: Његов највећи пројекат 303 исечена платана у Булевару краља Александра

Фото: Танјуг/Раде Прелић

-  У једној ствари јесте у праву Душан Никезић, а то је да је да је Булевар краља Александра одличан пример како се градило за време Драгана Ђиласа! Пројекат који је пратио највећи број афера, у коме је Државна ревизорска институција нашла бројне пропусте, И који је коштао чак пет милиона евра него што је првобитно планирано. Не заборавите и да је реч о скупом кредиту који смо ми после успешно репрограмирали и смањили камату за дупло. Пројекат у ком су прекршени Закон о јавним набавкама и Закон о буџетском систему је нешто чиме се Драга Ђилас данас поноси! Питам га, да ли је поносан и што је његов најближи сарадник због реконструкције тог булевара завршио у затвору? А да не заборавио и 303 исечена платана због чега су се сви Београђани дигли на ноге… Тако да – то јесте одличан пример како се градило за време Драгана Ђиласа!

Мали каже и да је невероватно да Ђилас и Никезић данас пореде реконструкцију једне улице у дужини од 2,5 км, са мрежом ауто-путева која се тренутно гради у Србији.

-  Они се поносе што су реконструисали 2,5 км једне улице, а ми ћемо до краја ове године имати чак 8 ауто-путева у изградњи. Градимо и модернизујемо железницу, клиничке центре, болнице, домове здравља, фабрике за пречишћавање отпадних вода… А њима је успех један булевар, који прати толико афера да Београђани и данас плаћају због њиховог лоповлука – закључује министар Синиша Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

marko

24.04.2021. 17:56

ЗА ВРЕМЕ ЂИЛАСОВЕ БЛАДАВИНЕ САМО СМО ПАДАЛИ И ТОНУЛИ.нИЈЕ УСПЕО НИШТА ОДРИАТИ НИТИ УЗДИЋИ ЗАТО СУ И ОТИШЛИ СА СЦЕНЕ.неповратили се