ИВИЦА ДАЧИЋ: Вучић показује да је државник, а не само политичар, његово учешће у међустраначком дијалогу је изузетно одговорно

Танјуг

24. 04. 2021. у 15:48

ПРЕДСЕДНИК Скупштине Србије Ивица Дачић оценио је данас да је најавом учешћа у међустраначком дијалогу 28. априла у Народној скупштини, председник Србије Александар Вучић још једном показао да је државник, а не само политичар.

ИВИЦА ДАЧИЋ: Вучић показује да је државник, а не само политичар, његово учешће у међустраначком дијалогу је изузетно одговорно

Председник Скупштине Ивица Дачић/ Фото Танјуг

Међустраначки дијалог без присуства странаца о изборним условима, Дачић је заказао за наредну среду, а Вучић је данас рекао да ће се вероватно одазвати позиву.

- Сматрам изузетно одговорном његову најаву учешћа на међустранацком дијалогу који је заказан за среду, 28. априла, који ће се одржати без присуства странаца, што ће бити од великог значаја за политичку стабилност Србије. Тиме Вучић још једном показује да је државник, а не само политичар - рекао је Дачић.

Он је оценио да се Вучић налази пред веома тешким данима, који могу бити од судбинског значаја за будућност Србије.

- Јуче је у посети био немачки министар спољних послова Мас, сутра председник путује у Брисел на тешке разговоре о европској перспективи Србије, а две недеље након тога чека га наставак дијалога са Приштином. Сваки од ових догађаја је појединацно изузетно сложен, а сви они заједно одредиће будућност Србије - навео је Дачић.

Дачић је у име Народне скупштине исказао пуну подршку председнику Вучићу, и његовој политици која је, како каже, бескомпромисна и у погледу заштите националних и државних интереса, али и у погледу европске будућности Србије.

- Народна скупштина је спремна да да пуни допринос одбрани Србије и европске будућности Србије - поручио је Дачић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)