ПРИШТИНА СУШТИНСКИ НЕЋЕ ДИЈАЛОГ: Селаковић се огласио после скандалозне изјаве Вјосе Османи

Novosti online

22. 04. 2021. у 21:29

СКАНДАЛОЗНЕ изјаве и скандалозно понашање Вјосе Османи показује да Приштина суштински неће дијалог, саопштио је шеф српске дипломатије Никола Селаковић.

ПРИШТИНА СУШТИНСКИ НЕЋЕ ДИЈАЛОГ: Селаковић се огласио после скандалозне изјаве Вјосе Османи

Фото Архива

- Поруке представника Приштине да ће преиспитати Бриселски споразум како би "ресетовали" дијалог са Београдом, који се, подсетићу, одвија уз посредовање и гаранције ЕУ, јесте невиђена политичка дрскост, и захтева хитну и оштру реакцију свих који желе трајну стабилност и мир на Западном Балкану. 

Данашње поруке Вјосе Османи су еуфемизам за блокаду дијалога, јер резултати дијалога Београда и Приштине нису шведски сто, са којег се може бирати шта ће бити примењено а шта не. 

Обистињују се предизборне поруке Аљбина Куртија да ће дијалог са Београдом бити ниско на листи њихових приоритета, што, како је данас дефинитивно и потврђено, заправо значи да њега уопште не занима дијалог или компромис. 

Приштина годинама, прецизније читавих осам година, одбија да спроведе своју једину праву и суштинску обавезу из Бриселског споразума, а то је формирање Заједнице српских општина, и данас је и Београду и међународној заједници јасно поручено да је избегавање обавеза, манипулисање и лаж стандард, а не инцидент, у деловању приштинских политичких структура.

Очекујем да међународна заједница, посебно државе које отворено и интензивно подржавају Приштину, у интересу стабилности и мира у региону зауздају и дисциплинују своје пулене - наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)