ПАЛМИ И МАРИНИКИ ПОЗИВ У ПОЛИЦИЈУ: Тужилац наложио сакупљање података о наводном подвођењу жена у Јагодини

Е. В. Н.

23. 04. 2021. у 08:00

ПО налогу Вишег јавног тужилаштва у Јагодини, а поводом тврдњи потпредседнице ССП Маринике Тепић да је председник Скупштине општине Јагодине и лидер ЈС Драган Марковић Палма одговоран за подвођење жена и девојака, полиција у наредном периоду треба да испита све особе поменуте у том случају.

ПАЛМИ И МАРИНИКИ ПОЗИВ У ПОЛИЦИЈУ: Тужилац наложио сакупљање података о наводном подвођењу жена у Јагодини

Више јавно тужилаштво у Јагодини / Фото З. Глигоријевић

Осим са Марковићем, полиција треба да обави разговоре са свима који су поменути у вези са спорним догађањима, као и да прибави, ако постоје, друге доказе, па да поднесе извештај Вишем тужилаштву.

- Дат је налог полицији да приступи прикупљању потребних обавештења везаних за тврдње изнете на конференцији за медије, будући да није поднета кривична пријава, већ је предмет формиран на основу навода у медијима. Немамо ни осумњиченог, ни сведоке, већ се обавештења прикупљају на основу изнетих сумњи - изјавио је за "Новости" Радослав Вучковић, виши јавни тужилац у Јагодини.

Он је додао да је Тужилаштво само формирало предмет на основу конференције Тепићеве и иницијативе "коју је поменути на тој конференцији поднео у писаној форми Тужилаштву".

- Лица са којима треба полиција да разговара су и са адресама изван територије Јагодине, тако да не могу да проценим којом динамиком ће се то одвијати. На основу извештаја полиције одлучићемо у ком правцу ће предмет ићи даље и да ли има места за покретање кривичног поступка.

Тепићева је пре неколико дана на конференцији за новинаре оптужила Марковића за подвођење девојака и жена у Јагодини, а приказано је и сведочење наводно бившег запосленог у једном хотелу, који тврди да су се ту организовале забаве.

Потпредседница ССП у четвртак је изнела исказ још једног сведока, тврдећи за Н1 да је реч о "функционеру који је томе сведочио годинама, од мандата 2008. до сада", са, како је рекла, бројих политичко-привредних путовања у Паралију, Беч, Рим, Париз. Она је рекла да су се ти догађаји одвијали током прослава, а да су жене, које је назвала "анимир дамама", путовале са делегацијом.

Тепићева тврди да су неке од тих жена биле из Јагодине, да је међу њима било и оних које формално раде у јавним предузећима, а секретарице Марковића оптужила је да су све координисале. Као једног од учесника означила је градоначелника Јагодине Ратка Стевановића, а као једно од места наводних окупљања навела клуб "Тигар" у којем, како тврди, постоји љубичаста соба за такве намене.

Лидер ЈС позвао је "све жртве и сведоке да пријаве ако знају нешто о овом или сличном случају":

- Нећу да спавам док у затвор не оде Мариника Тепић, Драган Ђилас или ја. Ја нисам окривљени, сам сам отишао у Тужилаштво и затражио хитну истрагу. Позивам их све да идемо на полиграф и Ђилас и Мариника и скрембловани сведок и ја. Ко не прође полиграф нека иде у затвор. Ја сам православац, направио сам цркву у Кончареву и не постоји нико ко је био жртва или на било који начин злостављан, приморан, како помиње Тепићева. У цркву коју сам направио се кунем.

Палма истиче да су Ђилас и Тепићева почели да га нападају када је лидера ССП питао за 619 милиона евра, с циљем да га спрече да у парламенту пита шта су и како радили.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ОД 393 ЖЕНЕ

ОСНОВНОМ јавном тужилаштву у Јагодини у четвртак је предата кривична пријава коју су против Тепићеве поднеле 393 жене запослене у јавном сектору тог града. У пријави пише да постоји основана сумња да је путем средстава јавног информисања извршила кривично дело "изазивање панике и нереда". Повод за пријаву, коју је предала помоћник градоначелника Јагодине Марија Јовановић у пратњи адвоката Драгана Алемпијевића, јесу наводи Тепићеве да жене у Јагодини добијају "телефоне за дружење" пре него што их запосле.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)