ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО ИЗ ВИЛЕ "МИР": Председник позвао грађане да вечерас погледају филм "Дара из Јасеновца" (ВИДЕО)

Novosti online

22. 04. 2021. у 20:16

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објавио је видео-снимак на свом Инстаграм налогу.

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО ИЗ ВИЛЕ МИР: Председник позвао грађане да вечерас погледају филм Дара из Јасеновца (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

- Ово је један од оних дана када, чини вам се да ништа не можете да стигнете, јутрос пре седам смо кренули за Бањалуку, одмах по повратку из Бањалуке разговор са Атланским саветом, затим обележавање Јасеновачких жртава и отварању изложбе у Историјском музеју Србије а сада у комплексу виле Мир очекујем важног госта, министра иностраних послова СР Немачке господина Хајка Маса.

Желео сам да овом приликом још једном, посебно после данашњих напада из суседне државе и непримерених речи о јасеновачким жртвама, да позовем све, молим вас да, они који нису, вечерас погледају филм од 21 час на РТС "Дара из Јасеновца".

Важно је због нашег сећања - навео је председник.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Jelena

22.04.2021. 22:00

Мучно страдање Срба никада не смемо заборавити и увек морамо вршити помен. Заувек ће нас болети душа за невине жртве једног окрутног системског уништења српског живља.

Posmatrač iz Nemačke

22.04.2021. 22:33

Da, predsednik pozvao građane da pogledaju film "Dara iz Jasenovca". Pošto mi koji decenijama živimo van granica Sbije za RTS i njen satelitski program očigledno nismo građani Srbije i za nas ne važi poziv predsednika Vučića, RTS pomenuti film nije ni stavio u satelitski program! Tako će stotinama hiljada Srba širom planete biti uskraćeno gledanje Dare iz Jasenovca. Umesto tog filma RTS pušta propagnadni film iz 1960 g. "Kapetan Leši" koji Šiptare prikazuje u najboljem svetlu kao većinski borce protiv fašizma, okupacije i balista! Prava idila Titovog Bratstva i jedinstva. Da li taj film treba da nas okuraži da se opet "bratimimo" i volimo sa Šiptarima? To treba pitati urednike Satelitskog programa RTS