НОВА ПОДМЕТАЊА ИЗ ПРИШТИНЕ: БИА - Лажна вест у медијима о хапшењу припадника БИА на КиМ

Танјуг

22. 04. 2021. у 19:54

НИЈЕДАН припадник БИА није ухапшен на Косову и Метохији, кажу у Безбедносно-информативној агенцији, након што се на једном приштинском порталу појавила вест да су сарадници БИА ухапшени у акцији косовске полиције.

НОВА ПОДМЕТАЊА ИЗ ПРИШТИНЕ: БИА - Лажна вест у медијима о хапшењу припадника БИА на КиМ

Фото: Википедија

Уз то, портал је објавио и фотографију наводног хапшења.

"У приштинским медијима се појавио текст у којем се наводи како су ухапшени припадници БИА у специјалној акцији косовске полиције. Поменути догађај се није ни десио, а фотографија коју су приштински медији ‘ексклузивно’ објавили је из 2018. године и преузета је са интернета", наводе у БИА.

Како кажу, то је још један доказ пласирања лажних вести и покушаја да се српска служба безбедности компромитује и дестабилизује.

"Последњих дана, појавио се низ лажних текстова фотографија и снимака који су за циљ имали да компромитују БИА, а све у циљу дестабилизације и смањења поверења градана у институције које су ту да их штите", наводе у безбедносној агенцији.

Иначе, портал newstoday48hr.com објавио је данас вест да су у акцији приштинском насељу„ Калабрија “ухапшени и припадници српске тајне службе-БИА.

Позивајући се на косовску полицију, објавили су да то "има везе са операцијом, како би се идентификовале и ухапсиле неке осумњицене особе које су страни држављани, тражене на међународном нивоу".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)