СНАЖНА ПОРУКА ПРЕДСЕДНИКА: Нико не треба да умре због вере и нације, будућност захтева колевке и живот, превише је гробова!

Novosti online

22. 04. 2021. у 12:23

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић налази се у посети Бањалуци, где му је уручен кључ Града и свечана Повеља почасног грађанина.

СНАЖНА ПОРУКА ПРЕДСЕДНИКА: Нико не треба да умре због вере и нације, будућност захтева колевке и живот, превише је гробова!

Фото: Новости

Председник је рекао да тек када добијете овакво признање "схватите колико сте мали и колико сте саткани у сујете".

- Ово је једно он највећих признања које сам икада добио, постајем део града крај вечног Врбаса, део велике и славне историје - рекао је Вучић и додао да је Бањалука остала "најважнији српски град уз Београд".

- Такав град у којем је за свакога има места успевао је да увек извуче најбоље од оних који у њему живе. Данас је пред мене стављена велика обавеза, да будем од оних који ће Бањалуци нешто донети и дати, сву подршку, сву љубав, само за то сјајно право да могу да кажем да сам као и ви Бањалучанин - рекао је Вучић.

- А бити Бањалучанин знати и знати да је ово град свих, град разлика, град који су саградиле разлике, да би постао град разлика.

- Ви сте, без обзира на ваше разлике, једногласно донели одлуку да ми доделите ово признање и због тога сам нарочито почаствован. Да није оволико камера, вероватно бих још успешније показао своје емоције.

- Данас када политичари олако баратају страшним речима као што је рат, Бањалука мора да буде пример и доказ да људи различитих вера и нација могу да живе заједно и умеју да створе заједничку будућност без ратова и крви. Припадницима српског народа нико не може и не сме да одузме право да се сматрамо једним народом, да имамо заједнички језик и писмо и да заједнички бринемо за нашу будућност.

- На нашим просторима више нико не треба да умре због крви и тла, због вере и нације. Превише је гробова у прошлости, будућност захтева нешто друго, захтева колевке и живот јер без њих неће бити у стању да постоји.

Како је рекао председник, Бањалука је доказала да је то могуће, да разлике могу да живе заједно, стварају и расту.

- Бити део такове Бањалуке част је коју са изузетним задовољством прихватам.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)