ЦИЉ СРБИЈЕ ЈЕ МИР У РЕГИОНУ: Председник истакао - "Цео регион треба да сарађује, о свим проблемима треба да говоримо озбиљно!"

Новости онлајн

19. 04. 2021. у 20:17

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић вечерас говори за сарајевску Фејс ТВ у интервјуу познатом новинару из БиХ Сенаду Хаџифејзовићу, кога је угостио у Београду.

ЦИЉ СРБИЈЕ ЈЕ МИР У РЕГИОНУ: Председник истакао - Цео регион треба да сарађује, о свим проблемима треба да говоримо озбиљно!

Фото: Printscreen

Вучић говори о свим актуелним темама у Србији и региону. Председник Вучић је још једном истакао како је најважнији циљ Србије мир у региону.

- Немате разлога за страх било какав, јер је апсолутни циљ Србије мир у региону. О свим проблемима треба да говоримо озбиљно - рекао је Вучић.

- Проблем је у томе што Србија данас није слаба, што је снажнија економски, ја се тиме поносим. И људи у БиХ треба да буду срећни зато што Србија расте, и Срби и бошњаци. Ја сам један од ретких политичара који не мора да се додворава никоме ни у Европи ни у свету. Ми овде можемо да будемо машина за раст, а сви би да утекнемо са Балкана  - рекао је Вучић и додао да цео регион треба да сарађује.

На питање да ли је Србија треба да добије ентитет у БиХ "који се зове по његовом народу", Вучић је рекао да му то никад није пало на памет.

- Србија подржава интегритет БиХ. Ви имате подељене надежности између РС, ФБиХ и централне државе. То су ваше ствари - рекао је Вучић и додао: - Ја Републику Српску волим, као што поштујем БиХ. Моје питање за вас, што желите да некога представите као непријатеља тамо где га немате. Многи људи из сарајевске јавности, а да не причам о политичарима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)

Stevan

20.04.2021. 08:58

Očigledno da pojedinim.uticajnim grupama odgovara haos i rat, kako u RS tako i BiH. Samo nekolicina ljudskih lešinara ima koristi od najstrašnije stvari, rata. Sukobi nikom ne donose dobro cele decenije devedesetih ratujemo i posledice se osećaju i sada osećaće se i u budućnosti. Mir prioritet za sve strane, Srbe Bošnjake i Hrvate.

uspavani

20.04.2021. 12:34

Interesantan intervju, dođe novinar u Srbiju da moli predsednika Srbije da mu spasava državu od strane Zapada, a pri tome zahteva od Srbije da prizna genocid, da ugasi Republiku Srpsku, da ne vodi "hibridni rat" protiv Crne Gore, a na to sve kaže da je Kosovo nezavisno. E pa što je mnogo, mnogo je. A što da Srbija spasava BiH ako joj je BiH neprijatelj? Kaže Send Vučiću dokaži da si....a dokažite vi da ste nama prijatelji.