МИНИСТАР СИНИША МАЛИ: Грађани нису бројке, сви су заслужили помоћ

Танјуг

19. 04. 2021. у 18:04

МИНИСТАР финансија Синиша Мали изјавио је данас да не разуме критике оних који тврде да је требало да мере државе буду селективне, јер су, како каже, сви грађани пођеднако погођени короном и сви су заслужили помоћ.

МИНИСТАР СИНИША МАЛИ: Грађани нису бројке, сви су заслужили помоћ

Фото Танјуг

Реагујући на изјаву председника Фискалног савета Павла Петровића да би мере требало да буду селективне, као у појединим европским земљама, Мали је одговорио да је више пута чуо да мере нису селективне, али да није добио објашњење ко заслужује да добије новац, а ко не.

- Помогли смо пунолетним грађанима и пензионерима, а онда кажу да мере нису селективне. Кога бисте селектовали и на тај начин дискриминисали? Ко је мање погођен кризом, а ко више? - упитао је Мали и додао да за то још није добио објашњење.

Истиче да је став Владе Србије јасан, а то је да помоћ морају добити сви грађани Србије, те да за државу грађани нису бројке и да она води рачуна о бројкама, али исто тако и о радним местима и здрављу.

- Хоћете да ме убедите да је све у бројкама, за мене као министра финансија јесте, али не за некога ко живи у овој земљи - подвукао је Мали.

Подсетио је да је за такву економску политику Србија добила похвале од Светске банке, ММФ-а и других међународних институција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)