ЛУТОВЧЕВИ САД ИГРАЈУ ЗА ЂИЛАСА: Високи функционери Демократске странке прелећу у Странку слободе и правде

Д. М.

19. 04. 2021. у 10:48

НЕКАДАШЊИ високи функционер Демократске странке Војислав Васић од прошле недеље је у новом страначком дресу - Странке слободе и правде Драгана Ђиласа. Он је, наиме, прошлог уторка изабран за заменика председника одбора ССП који је конституисан у Параћину.

ЛУТОВЧЕВИ САД ИГРАЈУ ЗА ЂИЛАСА: Високи функционери Демократске странке прелећу у Странку слободе и правде

Војислав Васић, трећи слева, на одбору ССП у Параћину

Са њим је у нову странку прешао још један бивши функционер ДС, Саша Влајић, што је само подгрејало оптужбе да се ДС, вођен Зораном Лутовцем, у потпуности "утапа" у Ђиласову ССП.

Васић је у ДС био заменик председника Извршног одбора, а његове сада већ бивше страначке колеге из табора демократа тврде да је он на седницама овог тела био најгласнији када се расправљало о искључењима из странке.

За многе демократе који су критички настројени начином на који актуелни шеф води странку, избор Васића за функционера ССП је само "логичан наставак договора Лутовца и Ђиласа", а на који су, како кажу, месецима упозоравали јавност и симпатизере ДС.

- Васић је активно учествовао и на последњим изборима у Параћину, где је кандидат био такође бивши функционер ДС Саша Пауновић. Али то му није сметало да као заменик председника ИО избацује чланове странке који нису прекршили ниједну одлуку Главног одбора, а заправо су представљали опасност да се тај план утапања ДС у ССП спроведе - каже наш извор, и додаје да је "прелазак Васића у ССП само први корак до коначног циља, а то је да ДС нестане, а да сви они који у томе учествују буду лепо награђени од стране имућних опозиционих политичара".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Vlajko

19.04.2021. 10:57

Lutovac ne sme da sazove skupštinu jer će ga smeniti. Isključuje iz stranke sve koji su protiv njega ne bi li na glasanju do kog mora jednom doći ipak preživeo. Masakrirao je DS i svi znaju da ga finansira Đilas jer mu treba sutra infrastruktura i ovako devastirane DS da bi mogao da funkcioniše. Razbucao je do kraja najozbiljniju opozicionu stranku.