ВУЧИЋ О ИЗРУЧЕЊУ РАДЕТЕ И ЈОЈИЋА: Ово је питање односа према држави, не дам да понижавате Србију!

Novosti online

17. 04. 2021. у 23:09

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је поносан на то што ниједног тренутка није угрозио српске националне интересе, нити је дозволио да неко понижава Србију, као и да ће неће то дозволити ни по питану захтева Хага за изручење Петра Јојића и Вјерице Радете.

ВУЧИЋ О ИЗРУЧЕЊУ РАДЕТЕ И ЈОЈИЋА: Ово је питање односа према држави, не дам да понижавате Србију!

Фото: Принтсцреен

Поступајући судија Механизма за кривичне судове у Хагу у предмету против двоје српских радикала Вјерице Радете и Петра Јојића затражио је од председника Механизма да обавести Савет Безбедности УН да Србија није испунила своје обавезе према том суду, јер није ухапсила и изручила Јојића и Радету.

На питање новинара на Б92 у емисији Фокус, хоће ли Јојић и Радета бити изручени Хагу, Вучић је рекао: "Имамо институције, прошли пут судија Дилпарић је одбио тај захтев, јер се код нас по законима предвиђа могућност да се изручују они који су оптужени за ратне злочине, али ови људи нису оптужени за ратне злочине већ за непоштовање суда".

Како каже, све време и на сваки начин покушавају а унизе Србију.

- Питање непоштовања суда је посао за српске правосудне органе, али они нису желели то, већ су желели политички притисак. Е, нема проблема, сада ћете на тај политички притисак да добијете политички договор. Тако да када то пошаљете СБ да тамо нешто паметују, ја ћу да идем у СБ да им одговарам по том питању, па баш да видим како ће то интересантно да буде, бас ће лепо да буде и мени и њима - рекао је Вучић.

Додао је да очекује том приликом баш занимљиву дискусију.

- То није питање односа према злочину већ односа према држави. Не дам да понижат дрзаву Србију као што сте је газили и понижавали деценијама. -навео је председник. Вучић истиче да је поносан на то што је чувао мир и стабилност, као и на то што ниједног тренутка није угоризо српске националне интересе и није дозволио било коме да понижава Србију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)

ranko75

19.04.2021. 11:17

Na kraju je poceo da peva pravilne pesme, a prvih nekoliko godina vladavine je pevao pesme koje su bile gore nego one od Tompsona. Mislim na one kada je uvodio parade pedera,potpisivao sporazum sa NATO, hvalio cara Murata kako je genijalac a mi srbi nismo sposobni ni skute da mu nosimo,pa kako su nemci izgubili Keningsberg i Pragu i zive odlicno a mi se tu zamajavamo sa Kosovom, Na kraju se je popravio, ali je tesko povratiti poljuljano poverenje.

Duda

19.04.2021. 15:28

Vučić je predsjednik svih Srba. Još nikada nismo imali ovakvog sposobnog predsjednika koji neizmjerno voli svoj narod. Samo mu jedno zamjeram, zašto ovako nije odgovorio i njemačkom ambasadoru. Ako nije mogao ili htjeo ovako oštro, mogao je naći riječi da mu kaže da griješi i ponižava narod.