ЈЕДИНА СРБИЈА КОЈА ОДГОВАРА МНОГИМА ЈЕ БЕДНА И ОПУСТОШЕНА: Председник коментарисао тренутне прилике у региону - "За нас је најбољи мир!"

Новости онлајн

17. 04. 2021. у 21:43

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостује вечерас у емисији "Фокус" на телевизији Б92.

ЈЕДИНА СРБИЈА КОЈА ОДГОВАРА МНОГИМА ЈЕ БЕДНА И ОПУСТОШЕНА: Председник коментарисао тренутне прилике у региону - За нас је најбољи мир!

Фото: Принтсцреен

Између осталих тема, председник је говорио и о модернизацији и јачању наше восјке.

Говорећи о војсци председник је навео да се нико из "такозване београдске чаршије" није жалио када смо имали дупло слабију војску од Хрватске. Како наводи- "када се са тим суочите знате да ће сваки покушај да помогнете свом народу бити нападан са свих страна".

Упитао је шта Срби могу да буду у Црној Гори, и додао да и сада "кад изговоре једну реченицу" не могу да буду ништа, мислећи на црногорског министра правде Владимира Лепосавића.

Наводи да је пристисак да Србија буде слабија, а да сви други буду уједињени против Србије и тада, истиче, настаје проблем.

- Шта је наш одговор на то? Да ли је проблем што је помогла Матицу српску у Црној Гори, што помаже српска удружења књижевника? Једина Србија која одговара многима је бедна Србија, опустошена Србија. Можете да учините шта год хоћете - наглашава председник.

Фото: Принтсцреен

Наводи да он није неко ко се није мењао, и сматра да се само магарци не мењају, зато је, наводи, обазрив око сваке речи.

- Знам да је Србији најпотребнији мир и напредак. Србија иде брже од свих осталих - појашњава.

Британски дипломата рекао Тимоти Лес је да су Балкану потребне националне државе говорећи о "нон пејперу", Вучић наводи да не може да се усагласи са уједињењем Косова и Албаније, ал додаје да се намеће друго питање:

- Знате ли ко је скочио највише? Нису националисти, него они из грађанског друштва, али не због уједињења (тзв.) Косова и Албаније. Заболело их је што је неко поменуо Републику Српску.

- Кад комадате Србију са Запада, онда је то у реду, онда то није 'границе непромењиве', а када неко помиње нешто друго е то 'но но' да не бисте добили ви Срби по носу поново. Ви мислите да смо ми кретени које можете да лупате мотком у главу - наводи председник објашњавајући да је за нас најбољи мир и стабилност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Ivana

18.04.2021. 13:39

Tačno je da su Srbiju opustišili svi da je najbogatija resursima, i da su najveći problem bili veleizadjnici, koji su mislili da ugnjetavanjem Srba, može da postignu. Vidimo da ništa ne mogu da urade jer se Srbija gotovo opravlja.