РАДЕТА ЗА "НОВОСТИ" О ПРЕТЊАМА ИЗ ХАГА: Србија је поступила у складу са Уставом и Законом о сарадњи са Трибуналом!

С.С.Р.

16. 04. 2021. у 18:21

СРБИЈА је поступила у складу са Уставом и Законом о сарадњи са Хашким трибуналом, каже за "Новости" Вјерица Радета.

РАДЕТА ЗА НОВОСТИ О ПРЕТЊАМА ИЗ ХАГА: Србија је поступила у складу са Уставом и Законом о сарадњи са Трибуналом!

Фото: Н.Фифић

Она је коментарисала одлуку Механизма у Хагу да тужи Србију Савету безбедности Уједињених нација, због непоштовања суда и неизручивања ње и Петра Јојића. 

- Тај закон не предвиђа изручивање наших држављања због непоштовања Трибунала. Јојић и ја имамо правоснажно решење Вишег суда у Београду који је то потврдио и свако ко би прекршио то решење погазио би Устав Републике Србије - каже она. 

- Судија Ли Даћун очигледно на том предмету са лажним оптужбама хоће да продужи свој ангажман у Механизму у Хагу да би и даље добијао велике апанаже - закључила је Радета. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

ZAvram

16.04.2021. 23:46

Речени "механизам" се, очигледно, покварио, без изгледа да икада буде поправљен. Какво изручење, каква трабуњања? Да туже Србију? Као да наша земља нема свој Устав, који мора да поштује. Још ни љагу с образа скинули нисмо због највеће бруке, изручења председника државе крвопијама у Хаг, а од нас траже да се опет простремо као отирач, о који ће они, пуни невероватног егоизма, али и пуних џепова пара, крвавих додуше, да убришу своје крваве чизме. Тога више нема. Ово је она Србија, која се никада пред непријатељем није повлачила, нити му поданички љубила скуте и рукаве! Подршка радикалима, госпођи Радети и господину Јојићу!

Pera

17.04.2021. 05:00

Ovi u Hagu su izgubili mozak. Odakle im ideja da se Haški Sud MORA poštovati? Neka kažu jasno šta gone: zločin ili poštovanje? Jake su mi to sudije. UN treba da im očita dobru lekciju. Dok su trebali da osude Srbe i oslobode ostale uz malo izuzetaka, bili su glavni. Sad kad neko kaže da ih ne poštuje, da su marionete SAD da su pristrasni sa ne dvostrukim već trostrukim i četvorostrukim standardima, odjedanput su uvredjeni i ponašaju se kao mala deca. Ni ja ih ne poštujem, neka ih poštuje tata njihov. Treba da se stide svojih postupaka.